Jur Wetsteen die de veegmachine bestuurt samen met Henk Ter Steege.
Jur Wetsteen die de veegmachine bestuurt samen met Henk Ter Steege. Foto: Job Schepers

Ter Steege vergroot het gemak

Ze maakten naam als agrarisch loonbedrijf in de bloembollen en verzorgen al een aantal jaren de strodekking ter bestrijding van verstuiving bij een aantal campings, nu heeft Ter Steege de diensten uitgebreid met een veegmachine. "Waar mensenhanden dagen tot weken mee bezig zijn, doen wij in een paar uur", vertelt eigenaar Henk Ter Steege.

"Het is op Texel altijd lastig om iets te vinden wat anderen nog niet doen. Een kennis van ons heeft een aantal veegmachines en vroeg mij wie zoiets doet op Texel. Het was er nog niet. Ik ben wat rond gaan kijken en vragen en kwam er achter dat er markt voor was. Het scheelt campings heel veel tijd wanneer wij zorgen dat de straten schoon zijn. Daar hoeven ze geen mankracht meer voor in te zetten. Dit is efficiƫnter, gaat sneller en bespaart dus geld. Maar niet alleen campings, ook boerenerven en parkeerplaatsen bij bedrijven maken we alle plezier schoon", legt Henk uit.

Doordat Ter Steege een caravanstalling heeft en de strodekking op onder meer camping Kogerstrand voor zijn rekening neemt, heeft hij inmiddels een groot netwerk. Hij weet dus als geen ander waar behoefte aan is. "We hadden wel een bezem die we voorop de trekker kunnen plaatsen. Maar die verspreidt de rotzooi alleen maar. Hiermee haal je het echt weg. "Bovendien krijgen de borstels de randen weer echt strak en hoef je dat niet meer handmatig af te steken. De vakantieparken worden steeds groter, dat is handmatig steeds lastiger te behappen." Volgens Henk neemt de vraag naar dit soort diensten snel toe nu de chemische onkruidbestrijding verboden is.

"Je wilt toch niet overal onkruid hebben. De stalen borstels van de machine hebben veel vermogen en halen dat zo weg. We willen de veegmachine vooral in de midweek proberen in te zetten. Dat zijn voor de campings toch de rustigere dagen. Maar bij calamiteiten of andere werkzaamheden is er altijd wat mogelijk."

Meer informatie via 0222 319 483, 06 5134 3360 of henkmatty@hetnet.nl.