Het optreden was een groot succes.
Het optreden was een groot succes. Foto: Henk Slikker.

Droom voor Texelaars met een beperking komt uit in Klif 12

Optreden in een echt theater, een droom die voor veel Texelaars met een beperking zaterdagavond uitkwam.

Voor een volle zaal wel te verstaan, want Klif 12 was zaterdag tot de laatste stoel bezet. Wat veel echte cabaretiers niet voor elkaar krijgen, lukte de 'artiesten' zaterdag moeiteloos. Het was dan ook echt de moeite waard: Negentien acts stonden op het Hoornder podium om hun favoriete artiesten te imiteren. Bijna alle Texelse en één overkantse instelling waren vertegenwoordigd: bewoners van de Texelse Reede, 't Maartenhuis, 't Bliedhuus en Down Town en ook toekomstige bewoners van het nieuwe Bliedhuus.

En aan enthousiasme ontbrak het niet. Wekenlang hadden de meesten gerepeteerd om zaterdag een mooie act neer te zetten en soms met verbluffend resultaat. Iedereen ging met een mooie prijs naar huis, maar de jury, bestaande uit Mark van der Vliet, Joke Geldorp-Pantekoek en Mieke Vlaming, gaf een speciale vermelding aan de groep van het Maartenhuis. Met hun uitvoering van 'Er is toe' ( uit het Vara televisieprogramma Het Zwarte Schaap) zorgden ze voor veel bewondering bij zowel jury als publiek.

De jaarlijkse playbackshow werd mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en NL Doet.


Rayonwedstrijden

Het verslag over de rayonwedstrijden die afgelopen weekend werden gehouden in sporthal Ons Genoegen volgt in de krant van vrijdag. De uitslagen waren bij het te persen gaan van deze krant nog niet beschikbaar. Om het evenement toch de aandacht te geven die het verdient, heeft de redactie besloten het verslag een krant uit te stellen. Op deze manier kunnen we namelijk ook gepaste aandacht geven aan de knappe prestaties, waaronder diverse podiumplaatsen, van de Texelse turnsters.