Afbeelding
Foto: Job Schepers

Vergrijsd en energiek

Toch is de vergrijzing een punt van aandacht. De christelijke muziekvereniging is op zoek naar verjonging, sommige leden zijn al in de tachtig en het programma opende dan ook met een oproep tot nieuwe leden. "Wij oefenen altijd op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Muziekcentrum te Oosterend. Ik hoop van harte dat u ons kunt helpen met onze zoektocht naar nieuwe muzikanten", luidde het voorwoord van voorzitter Dirk van Tatenhove.

Het orkest, al jaren onder leiding van Betty Bakker, ging van start met het toepasselijke "No youth, no future". Na de opening nam de dirigente het woord en zette een aantal leden van Excelsior in het zonnetje. Meta Maas is al 25 jaar met haar bugel aan het orkest verbonden, Rita Hin-Bakker en Erie Zandee- Van Heerwaarden van de malletband zelfs al veertig jaren. De verscheidenheid in het aanbod was groot. Klassiek werd afgewisseld met "One moment in time" van Whitney Houston, "Always on my mind" en "Gospel Explosion".

Tussen de nummers van het orkest door speelde de Malletband haar nummers Bij deze formatie maakte Thea Witte-Rozendaal maakte haar debuut. De leden van de malletband speelden afwisselend marimba, xylofoon, bells, snare drums, base drums en vele andere instrumenten. Door de xylofoongeluiden kreeg je af en toe het idee op een tropisch eiland beland te zijn. Met name bij het nummer van "Island in the sun" van Harry Belafonte ontbraken alleen een kokosnoot, een strand en dames in Hawaiirokjes. Het publiek genoot zichtbaar en terecht. Zowel de malletband als het orkest hadden hun huiswerk voortreffelijk gedaan en de leden lieten weinig tot geen steken vallen. Excelsior kan wederom terugkijken op een geslaagde avond.


Playbackshow

in De Koog

In dorpshuis De Hof in De Koog wordt zaterdag 19 maart de jaarlijkse playbackshow van De Koog gehouden. De avond begint om 19.00 uur, de zaal is geopend vanaf 18.30 uur.


Optreden van

Oratiumkoor

Het Oratoriumkoor Kennemerland uit Haarlem voert zaterdag 16 april Brahms' Duits Requiem op in de Burghtkerk aan de Binnenburg in Den Burg. De voorstelling begint om 16.00 uur. De toegang is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd. Het oratiumkoor voert het optreden samen met de protestantse kerkgemeenschap van Texel op.