Klinkende overwinning Texel'94

Texel'94 heeft zondag uit met 0-5 gewonnen van DWOW in Wieringerwerf. De overwinning geeft de club even wat lucht na vijf nederlagen op rij in de derde divisie van het amateurvoetbal.

"We zijn het voetballen gelukkig nog niet verleerd", aldus elftalbegeleider Rob van der Stap. DWOW zette aanvankelijk de meeste druk op de wedstrijd. Texel begon met een paar missers, maar het tij keerde toen Lesley Koning alleen op de keeper van DWOW afging. Die wist de bal in eerste instantie te keren, maar Sander de Haan pakte de bal snel op en schoot alsnog de 1-0 in. In de tweede helft trok Texel het initiatief naar zich toe en zette het de doelpuntenmachine aan.

Patrick Nieboer scoorde 2-0 en de 3-0 was opnieuw voor De Haan die de keeper met een lobje verraste en de bal over de keeper heen in het doel legde. Bij Texel stond Ali Smit weer onder lat en hij wist met een aantal fraaie reddingen de nul vast te houden. Yorgo Helleman maakte het werk voor Texel'94 af door de 4-0 en de 5-0 te scoren, waardoor Texel met een klinkende overwinning naar huis kon.

De club staat nu op de twaalfde plaats op de ranglijst met twee ploegen onder zich. Van der Stap sprak de hoop uit dat de 5-0 een ommekeer betekent en dat er nog een paar overwinningen volgen. Dan zou Texel'94 de nacompetitie bespaard kunnen blijven. De club kwam daar vorig jaar al in terecht en dat betekende toen veel extra wedstrijden aan het einde van het seizoen. Het eerste speelt komende zondag thuis tegen hekkensluiter VIOS W uit Warmenhuizen. Een overwinning betekent dan nog wat extra lucht voor Texel.


Verlies voor

zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in Ons Genoegen in Den Burg met 1-9 verloren van het Veerhuys uit Hoorn. Coach Martijn de Veij was op Facebook helder over het verlies: het was een matige voorstelling van de thuisclub. Mede met dank aan keeper Ali Smit bleef de schade voor Texel in de eerste helft beperkt tot 1-2, daarna trok het Veerhuys de wedstrijd volledig naar zich toe. Het Veerhuys is een club die normaliter in de eredivisie speelt, dit seizoen in de eerste divisie uitkomt en erop gebrand is terug te keren in de eredivisie van het zaalvoetbal. Ruben Duinker redde de Texelse eer door te scoren na een steekbal van Lesley Koning. Voor de zaalvoetballers heeft het verlies verder geen gevolgen. De club heeft op 22 april nog een thuiswedstrijd en kan zich daarna gaan opmaken voor de nacompetitie die de kans biedt om te promoveren naar de landelijke eredivisie van het zaalvoetbal.