Achtgangendiner bij De Kroontjes aan hand van boek Felix Wilbrink

Een acht-gangendiner aan de hand van het kookboek 'Familierecepten' van Felix Wilbrink, waarbij de culinair recensent van De Telegraaf zelf aanwezig is. Het belooft een spectaculaire avond te worden, komende zaterdag bij De Kroontjes aan de Dorpsstraat bij De Koog.

"Het is zo'n prachtig kookboek. Het is meer dan dat, het is één en al belevenis. Hoe hij de gerechten omschrijft. Dat zijn niet gewoon recepten, hij omschrijft zijn sentimenten, ervaringen en jeugdherinneringen. Wij waren zo enthousiast dat we er wat mee wilden doen", legt Ronald Kroon van De Kroontjes uit. Ze benaderden Wilbrink met het idee en al snel kregen ze een enthousiaste reactie terug: "Ik sta paf. Nu ik het zo zie, wat prachtig. Echt ik krijg en een kleur van. En trek!!! Kroontjes, jullie spannen de kroon weer", reageerde de culinair recensent. Op het menu staan onder meer een amuse van de 'eigenwijze' citroenharing, een ouderwetse bouillon, coquilles een bosragout met een grove puree en een oester en lamsvlees. De gerechten worden per gang voorzien van een bijpassende wijn van Wijnhuis Oosterend of een door Maurice Diks gekozen bier van zijn brouwerij. Sommige gerechten zullen de gasten kennen van Texel Culinair, andere zijn nieuw. "We zijn nu al druk bezig met voorbereiden. Alles moet kloppen. Het is geweldig dat Felix er bij wil zijn en hij zal vast één en ander over de gerechten vertellen. Het zijn allemaal kleine gerechtjes. Felix heeft het ook in De Telegraaf gezet en iedereen die we spreken is erg enthousiast. We hebben al flink wat aanmeldingen binnen."

Voor €67,50 per persoon is de gast verzekerd van een avond culinair genieten. Dit bedrag is inclusief de drankjes. Reserveren kan via de e-mail (kroontjes@texel.com) of telefonisch via 0222-317610. "Mensen moeten er tijdig bij zijn, want het gaat snel. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Het belooft een prachtige avond te worden in een sfeervolle omgeving", besluit Kroon.