ZDH wint eilandonderonsje

In een met name in de eerste helft eenzijdige derby heeft ZDH gewonnen van SVO. In Oosterend werd het 1-4. Ondanks dat ZDH sterker was, bleef het lang spannend. Het massaal toegestroomde publiek genoot van de geweldige voetbalmiddag.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de bezoekers uit Den Hoorn de bovenliggende ploeg. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de debuterende Daniel Groszpietsch. In de sporadische uitbraken van SVO ging het vaak mis in de eindpassing. De paar ballen die de thuisploeg wel voor het doel kreeg, waren een makkelijke prooi voor 2,04 meter lange Daniƫl Bakker. Aan de andere kant was het Mike de Bruijn die tweemaal doel trof. De score had hoger kunnen en misschien wel moeten zijn, maar ZDH verprutste de nodige kansen. Een felle wedstrijd met de nodige overtredingen leverde een 0-2 ruststand op.

In de tweede helft was het wederom ZDH dat de wedstrijd bepaalde. Het was al de 68-ste minuut toen SVO het eerste schot van de wedstrijd op het doel van ZDH afvuurde. Het was de opmaak voor een sterke fase van SVO dat twintig minuten voor tijd op 1-2 kwam en de spanning in de wedstrijd terugbracht. De thuisploeg rook bloed en ging er vol in. ZDH wankelde, maar bleef overeind. Vlak voor tijd maakte Mike de Bruijn zijn derde van de wedstrijd. De routinier werd luid toegejuicht door de massaal meegereisde Hoornder supporters.

De wedstrijd was gespeeld en in blessuretijd maakte Tim Arends er nog 1-4 van. Het verschil in kwaliteit was hiermee aardig in beeld gebracht in de score. Het klasseverschil was simpelweg te groot. De spelers van ZDH zijn technischer en sneller en het verschil was te groot om dit met inzet te compenseren. Veel van de onderlinge duels gingen verloren door de thuisclub, hetgeen af en toe tot frustratie leidde. Assistent-trainer Nico Kremer stelde ongeveer hetzelfde vast. "Met name de eerste helft speelden we onder ons kunnen, dat gaat nergens over. Dat je pas zo laat in de wedstrijd voor het eerst op het doel schiet zegt wel genoeg. Na de 1-2 speelden we goed, jammer dat je dan snel een doelpunt tegen krijgt." Marcel Boone was als vanzelf erg tevreden met de uitslag."We misten toch twee belangrijke spelers. We waren de betere vandaag en het was een mooie wedstrijd', vertelt hij. Door de zege blijft ZDH in het spoor van Wieringerwaard dat vijf verliespunten minder heeft. SVO blijft onderin bungelen, maar heeft nog een serie thuiswedstrijden voor de boeg. Hopelijk kunnen de Strenders zich de komende weken herpakken en een aantal keren verrassen, zoals ze al regelmatig deden dit seizoen.