Achmed Shuker van Hap-Hum overhandigt de pizza aan Petra Brans.
Achmed Shuker van Hap-Hum overhandigt de pizza aan Petra Brans. Foto: Gerard Timmerman

Oplossing ''Zoek de verschillen'' goed voor pizza van Hap-Hum

De familie Kuip-Brans van ''Op Ruimte'' gaat aan de pizza. Ze hadden de goede oplossing voor ''Tien Verschillen'' op pagina 10 en stuurden die op naar info@lenr.nl.


Drietal opgepakt

voor geweldpleging

De politie heeft zondagochtend vroeg drie Texelaars van 16 en 18 jaar opgepakt nadat ze een 18-jarige eilandgenoot zwaar hadden mishandeld. Het slachtoffer houdt er mogelijk blijvend letsel aan over en heeft aangifte gedaan.

Het incident begon met een ruzie in een café in Den Burg, waarbij duw- en trekwerk ontaardde in openlijke geweldpleging. Het slachtoffer werd belaagd door drie Texelaars, twee van 16 jaar en een van 18. Eén van de daders duwde met zijn duimen de ogen van het slachtoffer in. Die zag daarna niets meer en probeerde, ondersteund door twee meisjes, naar buiten te komen. Hij kon niet meer zien waar hij was, wie zijn belagers en wie zijn vrienden waren. Uiteindelijk is hij, met hulp van de meisjes en vrienden, naar huis gestrompeld. Zijn drie belagers kwamen hem achterna en bleven op zijn achterhoofd slaan. Een vriend belde de politie, die de ambulance liet komen. Toen die ter plaatse was, hebben ambulancemedewerkers zijn ogen gecontroleerd en daarna in het ziekenhuis nogmaals. Donderdag had hij in één oog het volledige zicht nog niet terug. Zorgelijk, want hij wil piloot worden, waarvoor hoge eisen aan de ogen worden gesteld. Ook mentaal heeft het slachtoffer een opdonder gehad. Zinloos geweld, dat hij als zeer intimiderend heeft ervaren. Hij voelt zich ook niet meer veilig. Van getuigen hoorde hij dat de drie, toen hij al in de ambulance was, lachend selfies maakten met de ambulance op de achtergrond. De drie daders zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.