Hospice Texel zoekt vrijwilligers

Hospice Texel dat een half jaar geleden is geopend en dat inmiddels in een belangrijke behoefte blijkt te voorzien, is op zoek naar vrijwilligers.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers vrijwel continu voor een of meerdere gasten en hun naasten gezorgd. De eerste ervaringen zijn positief, nabestaanden omschrijven het hospice als 'een warm bijna thuis.' Het hospice is nog op zoek naar vrijwilligers die het team willen komen versterken. ''Wij zoeken mensen die in het weekend, door de week of om de week een dienst van vier uur willen draaien. Nieuwe vrijwilligers volgen een tweedaagse training en worden ingewerkt door ervaren collega-vrijwilligers. Ook bieden we regelmatig intervisie en verdiepingsbijeenkomsten aan.'' Wie interesse heeft kan contact opnemen met met coƶrdinator Tanja Terpstra, telefoon 06-16987947 of via de mail: tanja.terpstra@hospicetexel.nl.

Belangstellenden zijn welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een rondleiding met een ervaren vrijwilliger ter oriƫntatie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kan ook een kijkje worden genomen op de website www.hospicetexel.nl.