Drukte voor de Texelse goal, maar de goed keepende Dennis Schouwstra was attent. Foto: Willem Sangers

Vijfde nederlaag op rij

Tegenslag voor voor Texel'94, dat er maar niet in wil slagen de reeks nederlagen om te buigen. Zondag verloren de Texelaars op eigen terrein met 0-1 van KGB.

En dat terwijl er eigenlijk moest worden gewonnen om uit de degradatiezone te blijven. Door het verlies is KGB drie punten uitgelopen en zakt Texel'94 naar de twaalfde positie. Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest, maar zo werkt het niet in de voetballerij. De ploeg die verzuimt kansen te verzilveren, moet er op rekenen dat de tegenstander wel het net weet te treffen. Toeschouwers zagen hoe KGB de eerste vijf minuten overheerste, waarbij Texel'94 een paar keer goed weg kwam. Maar tot veler opluchting konden ook de bezoekers kansen missen. Daarna kantelde de wedstrijd en drukte de thuisploeg het stempel op de wedstrijd. Met kansen voor onder meer Lesley Koning, die uiteenspatte op de lat en een mooie voorziet van Yorgo Helleman, waarbij de twee aanvallers helaas te ver voor de bal liepen. Geen treffers dus en veel gemopper op de scheidsrechter, die werd verweten teveel aan de zijde van KGB te fluiten. Irritaties aan Texelse zijde was de opmaat naar een vrije trap, zomaar tussen de palen doorging. Zo eindigde de wedstrijd die onder controle leek, vlak voor rust met een achterstand. Na rust deed Texel'94 er alles aan de score om te buigen, maar onderging lijdzaam het verzuim van de scheidsrechter om de vertragingstactiek van de tegenstander te bestraffen. Yorgo Helleman, Lesley Koning, Sander de Haan en Bart de Lugt waren dichtbij een goal, maar de bal wilde er niet in.