De Doormars wint Veronica-bokaal

Klaverjasvereniging De Doormaars uit Oudeschild heeft de jaarlijkse onderlinge strijd met De Waal gewonnen. Al tientallen jaren strijden de clubs om de Veronica-bokaal.

In het dorpshuis 't Skiltje kwamen dit jaar de spelers bij elkaar. Met zestien deelnemers van De Waal en 24 van Oudeschild werd het met tien speeltafels een gezellige avond. Er werden hoge scores genoteerd. Op eenzame hoogte, met 8045 punten, eindigde Dirk Roeper (De Waal). Op bescheiden afstand gevolgd door Ed Witte (De Doormars) met 7514 en Frans Bos (De Doormars) met 7300 punten. De winnaar van de avond werd 'De Doormars' met een gemiddelde van 6326,4 punten. De Waal bleef daar héél dicht in de buurt met 6321,7 punten. Volgend jaar wordt de wedstrijd in De Waal gehouden.


Winst Ravenstijn en Blom in Bethel

Aad Blom moest er over nadenken, wie zijn vaste maat Louw Nijhuis zou vervangen tijdens de elfde speelavond van de klaverjascompetitie in buurthuis Bethel. Hij koos voor Jan Ravenstijn en dat leverde het koppel de volle winst op, nipt voor Els de Ridder en Jan Schaap.

Ravenstijn en Blom openden sterk tegen Piet Eelman en Co Koomen. Joop Moerbeek en George Jimmink bleven de latere winnaars met 100 punten verschil de baas. In de derde ronde trakteerden Blom en Ravenstijn favorieten Els de Ridder en Jan Schaap op een forse nederlaag. Schaap en de Ridder verspeelden hun virtuele eerste plaats met een score van 1193, zodat Blom en Ravenstijn met een eindscore van 5214 uit drie rondes met een nipt verschil van 45 punten de 11e klaverjas drive op hun naam konden zetten. Marius Smit en Michel Kuip pakten met een score van 5034 de derde plaats, 135 punten achter Schaap en de Ridder. Erik Hooijschuur en Peter Witte hadden met 1199 punten een moeilijke start tegen de sterk spelende Els de Ridder en Jan Schaap. Door hun eindscore van 4637 nam de voorsprong van Witte en Hooijschuur op de algemene ranglijst iets af. Zij blijven aan kop met een gemiddelde van 5118 per speelavond en voelen de hete adem van Joop Jonk en Carla Jager in hun nek op een afstand van 48 punten. De volgende drive vindt plaats op donderdag 17 maart, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.