Eindelijk winst voor Oosterend in aanloop naar de eilandderby

SVO heeft de uitwedstrijd tegen AGSV met 1-3 gewonnen. Het is een goede gererale voor de eilandderby tegen ZDH van komend weekend.

Vanaf de aftrap ging het al meteen goed, de spelers zetten druk en door een communicatiefout tussen keeper en laatste man van AGSV kon Ben Daalder de bal veroveren. Hij ramde hem in de kruising achter de doelman (3e min). AGSV had daar even gaan antwoord op. Kort na de 0-1 kreeg Jeroen Abma nog een kans maar score bleef uit. AGSV deed af en toe wat terug maar onze keeper redde meerdere malen. Dit spelverloop bleef aan tot aan de rust.

Na de thee was het gelijk alweer raak voor Ben Daalder. Hij kreeg gelijk een kans, maar de keeper stond in de weg. AGSV zette er meer druk op en Oosterend wist soms met moeite stand te houden. Maar door goed werk van Barry Boersen op het middenveld en Glen de Visser achterin wist Oosterend toch weer wat kansen te creƫren. SVO kreeg genoeg kleine kansen die ze hadden moeten verzilveren, maar de 0-2 bleef uit. AGSV rook bloed en de spelers kwamen met zijn allen naar voren. Tien minuten voor tijd maakten ze de gelijkmaker. Het goede spel van Oosterend werd dus niet beloond en het zou uitmonden in een gelijkspel of erger. Twee minuten later kregen de Oosterenders een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Dave Witte stond achter de bal en legde aan en legde hem zo langs de muur en de keeper in het doel: 1-2 (86emin). Dat was de doodssteek voor AGSV, ze probeerden het nog wel maar het lukte niet meer. In de slotfase van de wedstrijd liep SVO verder uit. Door een verkeerde bal en de keeper die te ver voor zijn doel stond, kon Dave witte hem, drie minuten voor tijd, nogmaals in het doel leggen: 3-1.

De vreugde was enorm en het goede spel van de Strenders werd beloond. Deze wedstrijd was de generale repetitie voor zondag. Als SVO wederom zo speelt wordt het een spannende wedstrijd.