Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Janko Duinker geeft lezing over Egypte

Over de gewone mensen en het leven van alledag in Egypte gaat een lezing van Janko Duinker, op zondag 20 maart in 't Drijverhuus in Den Hoorn, aanvang 15.00 uur

Bij Egypte denk je al gauw aan de piramides, indrukwekkende koningsgraven met hun vele kunstschatten. Over de gewone mensen weten we niet veel. Daar komt nu verandering in. Onder de titel ''Goede tijden, slechte tijden... in het oude Egypte'' vertelt Janko Duinker over het leven in Deir-el-Medina, een dorpje waar de arbeiders woonden die de koningsgraven maakten. Gewone mensen en het leven van alledag, met al hun kwaliteiten en onhebbelijkheden. Veel bewaarde documenten gaan over wanbetaling, diefstal, liefdesaffaires, echtscheidingen. Menselijk lief en leed van alle tijden.

Oud-Hoornder Janko Duinker is Egyptoloog en voorzitter van de stichting Huis van Horus, de landelijke organisatie voor Egyptologie. Ook werkt hij als marketeer in de culturele sector. De toegang gratis, giften zijn welkom. Aanmelding via drijverhuus2@gmail.com.