Marit Stark in actie in België.
Marit Stark in actie in België. Foto: Job Schepers

Shima pakt derde prijs in België

Marit Stark is derde geworden tijdens een internationaal karatetoernooi in België. Aan het toernooi dat vorige week zaterdag gehouden werd deed ook shima-clubgenoot Josephine Hercules mee.

In totaal telde het toernooi zo'n driehonderd deelnemers. De Texelse meiden deden mee aan de onderdelen wapenkata(loopvormen) en vechten. In de categorie wapenkata kwam Stark met haar prachtige waaierkata op een gedeelde derde plek. Zij moest het hierna nog eens afleggen tegen haar tegenstander, waarna ze op een haar na verloor en op de vierde plek belandde. Bij het vechten werd Hercules vierde en behaalde hiermee dus net geen prijs. Stark werd bij het vechten in een poule gezet met karateka's met hogere banden. Ondanks de zware poule heeft zij toch de derde plaats weten te bemachtigen. Bij het toernooi heerste een heel gezellige sfeer en beide karateka's hebben een geweldige dag gehad.

Karate is een goede vorm van mentale en fysieke weerbaarheid. Bij Shima staat plezier en respect voor elkaar voorop. Karatelessen worden gegeven op dinsdag en vrijdag van 17:30 uur tot 18:30 uur tot en met 12 jaar en van 18:30 uur tot 19:30 uur voor 12 jaar en ouder. De lessen worden gegeven in de spiegelzaal bij sporthal Ons Genoegen in Den Burg