Zaalvoetballers spelen zich veilig

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben zich vrijdagavond veilig gespeeld in de eerste divisie door in Amsterdam met 4-6 te winnen van 't Knooppunt.

Texel stond er niet slecht voor in de competitie, maar er dreigde puntenverlies doordat er naar verwachting een ploeg (FC Westland) uit de eerste divisie gaat wegvallen. Texel pakte eind november drie punten tegen die ploeg na een 3-2 overwinning in Ons Genoegen en die punten vallen weg als FC Westland uit de competitie verdwijnt. Eerder dit seizoen verloor Texel zo ook al drie punten nadat WMC als eerste team uit de eerste divisie wegviel. Volgens coach Martijn de Veij was er "wiskundig van alles mogelijk" waardoor hij vrijdagavond eigenlijk maar één boodschap voor zijn team had en dat was winnen. Dat deed Texel'94 door 't Knooppunt met 4-6 te verslaan.

Pieter Jan Eelman opende na vijf minuten de score nadat hij een strafschop had genomen. Bart de Lugt tekende voor de tweede treffer en de derde kwam op naam van Eelman. Met de rust was het 3-1. Lesley Koning bouwde de score verder uit naar 1-4. De Amsterdammers waren er ook nog en tekenden 2-4 aan. Het werd 2-5 toen Eelman alleen op de doelman van 't Knooppunt afging. "De spits alleen op de doelman af is hetzelfde als een boodschappenjongen om een boodschap sturen", schreef De Veij op de Facebookpagina van Texel Futsal. "De opdracht is duidelijk en het resultaat is eigenlijk altijd conform de opdracht."

De spanning bleef in de wedstrijd want acht minuten voor tijd was het 4-5 en kon 't Knooppunt de wedstrijd nog naar zich toe trekken. Die kans was echter voorbij op het moment dat Jesper Arkenbout en Ruben Duinker samen door de verdediging van Amsterdam braken en Duinker drie minuten voor tijd de zesde treffer van Texel inschoot. Volgens De Veij staat Texel er nu rooskleurig voor in de competitie, ook al zou er nog een ploeg wegvallen. De spelers kunnen zich daardoor gaan opmaken voor de nacompetitie die kans biedt op promotie naar de eredivisie van het zaalvoetbal. Dat is te danken aan de tweede periodetitel die in de wacht werd gesleept. Voordat het allemaal zover is, wachten eerst nog een aantal wedstrijden in de eerste divisie.

De eerstvolgende is komende vrijdag 11 maart in Ons Genoegen in Den Burg tegen koploper Veerhuys uit Hoorn. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Veerhuys komt normaliter uit in de eredivisie, degradeerde afgelopen seizoen op het nippertje en is erop gebrand om weer terug te keren in de hoogste klasse van het zaalvoetbal in Nederland. De wedstrijd begint vrijdag om 20.45 uur. De Veij hoopt dat er dan weer veel publiek op de tribune zit om Texel aan te moedigen.