Wim Vendel traint jong biljart talent bij DVO
Wim Vendel traint jong biljart talent bij DVO Foto: Biljarten op Texel

Ongekende serie van 81 caramboles voor Frans Bik in Eilandcompetitie Biljarten

Biljarter Frans Bik maakte tegen aanstormend talent Daniel van Vreden in de zesde beurt een slotserie van 81 caramboles en won daarmee zijn partij van 100 caramboles met een moyenne van 16.67. Toch zit de ontwikkeling van de jongere generatie Texelse biljarters fors in de lift.

Van Vreden speelt in het team van de Kuip uit de Koog en is ook in de Eilandcompetitie biljarten een geduchte tegenstander. Het talent krijgt ondersteuning van professioneel biljarter Leo Koomen uit Wieringen. Inmiddels speelt Van Vreden gemakkelijk partijen met een gemiddelde van 2.50 of hoger, en is de rek er lang nog niet uit. Kevin Knol, net als van Vreden een twintiger, is inmiddels tot de hoogste regionen van de Texelse biljartwereld doorgedrongen met een moyenne van 5.80 in de laatste kampioenschappen. Ook hij heeft professionele ondersteuning bij "ereklasser" en biljartspecialist Piet Veth.

En uiteindelijk blaast Marc Prins met een gemiddelde van 5.60 een behoorlijk deuntje mee en behoort hij nog lang niet bij de generatie, die al aan zijn pensioen kan denken.

Op Texel wordt het jonge talent prima ondersteund door trainers Gijs Berger, Frans Bik en vooral nestor Wim Vendel. Hun pupillen Rinus Wesselman en Robbin Nieuwenhuizen ontwikkelen zich sterk.

Spannend

In de Eilandcompetitie is het ongemeen spannend met nog drie rondes voor de boeg. De Wielewaal gaat door een 8-4 overwinning op Klif 23 aan kop met 62 wedstrijdpunten, Klif 23 volgt op 2 punten afstand. Zes punten daaronder komt de subtop, bestaande uit Kuip 1, MBC 1, de Jutter, Bijenkorf 1 en DVO 1, die onderling maar 3 punten van elkaar verwijderd zijn. De Jutter boekte een knappe overwinning van 9-3 tegen MBC 3, terwijl het team van Dirk Leegwater met een herstelde Henk van Sambeek met 10-2 uithaalde naar de broeders van Bijenkorf 2 onder aanvoering van Ewald Witte. In de resterende drie rondes zijn voor elk team nog maximaal 36 wedstrijdpunten te verdienen. De ontknoping van de Eilandcompetitie biljarten is daarmee ongekend spannend.

Liedjes uit theater en cabaret in Klif 12

Talentvolle zangers en zangeressen tonen het resultaat van een paar dagen keihard werken aan Nederlandstalige theater- en cabaretliederen. Een even bijzondere als unieke voorstelling op donderdag 10 maart in Klif 12.

Ze brengen humoristische liedjes, maar ook tranentrekkende juweeltjes. Onder leiding van Johan Hoogeboom optredens van Martin Spee, Mattijs Verhallen (beiden eerder te zien geweest met het programma "Johnny ontmoet Shaffy") Daphne Groot (o.a. bekend van een programma met Jules de Corte-werk en musicals bij het M-lab) Anouk van der Laan, Hetty Koopman en Dinah Licumahuwa (van het programma 'Dirk Witte Compleet') en natuurlijk Klif 12's eigen Joost Graaf. Aanvang 20.00 uur, entree €10,-.