Raad besluit in april over urgente knelpunten openbare verlichting

De gemeenteraad mag zich eind april buigen over een voorstel van het college van b en w over de oplossing van een aantal urgente knelpunten bij de openbare verlichting.

De gemeente meldt dat alle meldingen en klachten van burgers en bedrijven over de openbare verlichting zijn beoordeeld. Het betreft volgens het college onder meer het al dan niet verlichten van lintbebouwing (aaneengesloten bebouwing in het buitengebied), entree van vakantiepark De Krim en de verlichting van rotondes en afslagen. ''Na deze beoordeling ontvangt het college van burgemeester en wethouders een voorstel om een aantal urgente knelpunten op te lossen. Eind april wordt dit voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd voor besluitvorming. Een algehele evaluatie vindt op een later moment plaats'', aldus b en w.

Het project Slim Verlicht waarvoor de volledige openbare verlichting de afgelopen periode op de schop is gegaan, is nog volop in uitvoering. Naar verwachting rondt Dynniq (voorheen Imtech Traffic &Infra) eind maart 2016 de werkzaamheden af, hierna start de onderhoudsfase.

De openbare verlichting houdt de gemoederen op het eiland flink bezig, zoals onlangs onder meer bleek uit de vele reacties in deze krant na een oproep van de redactie. Daaruit sprak vooral de grote zorg over de veiligheid van onder meer fietsers en voetgangers. Ook na publicatie kwamen reacties binnen. Eén schrijver meldde dat onlangs bij het afslaan een spiegel van zijn auto was gereden door een trekker. In het donker had hij niet gezien dat de trekker aan de buitenzijde breder uitstak. Verder wordt gemeld dat de openbare verlichting binnen de bebouwde kom plaatselijk instabiel is. Dit zou volgens Dynnig nog verband houden met de opstartfase.