165 handtekeningen burgerinitiatief

In het artikel over het burgerinitiatief voor windmolens in de krant van afgelopen vrijdag is een klein foutje geslopen. Waar 65 handtekeningen stond, had 165 handtekeningen ter ondersteuning van het burgerinitiatief moeten staan. De Texelaars die met het burgerinitiatief kwamen, kregen de steunbetuigingen zonder al teveel inspanningen.


Strijdbijl Talk of the Town begraven

Paul van Dijk (exploitant) en Frits Langeveld (pandeigenaar) hebben de strijdbijl tijdelijk begraven. Aan het conflict over Talk of the Town, dat door beide partijen vooral via sociale media gevoerd werd, is een voorlopig einde gekomen.

"Afgelopen dinsdag heb ik eindelijk een gesprek gehad met Frits. Een derde persoon fungeerde als gespreksleider, waardoor het gesprek prettig en in goede harmonie verliep. Frits had mij uitgenodigd om mijn standpunt uiteen te zetten. Omdat koop van de baan is, wilde Frits weten hoe we dan verder moesten. Ik heb verteld dat ik dan wil huren, ondanks dat dat veel onvoordeliger is dan kopen. Frits wil op franchise basis verder, waarbij hij zeggenschap heeft in exploitatie. Verhuren wil hij niet omdat dat zijn rechtspositie verslechtert. Ik gaf aan dat hij nooit meer een huurder zou vinden die zo goed voor zijn pand zou zorgen als ik. Met die overpeinzing voor beiden kwam het gesprek ten einde. Ik kan voorlopig door met Talk", laat Paul van Dijk op zijn Facebookpagina weten.

De twee ondernemers hadden na een mislukte overnamedeal een conflict over hoe het nu verder opgepakt diende te worden. Frits Langeveld zette een advertentie voor een nieuwe exploitant. Dit lijkt nu voorlopig van de baan. Een definitieve oplossing van het conflict lijkt het echter nog niet.