Mirre Valkenburg & Alvaro Rovira Ruiz.
Mirre Valkenburg & Alvaro Rovira Ruiz. Foto: Jan Hordijk

Dertiende Tangofestival De krim

TexelTango viert het begin van de lente met een bijzonder weekendfestival. Op 19 maart wordt in De Kiekedief op De Krim voor de dertiende keer het Tangofestival gehouden.

Niet alleen worden er tangolessen gegeven door docenten uit onder meer Argentinië, maar daarnaast biedt dit weekend ook diverse mogelijkheden voor muzikanten van tangomuziek. De oud-Texelse zangeres Mirre Valkenburg en haar partner Alvaro Rovira Ruiz (gitarist) bieden tijdens het weekend muzieklessen aan om dansers ook te leren muziek maken. Daarnaast kunnen muzikanten en andere geïnteresseerden hun eerste stappen op de dansvloer maken. Tijdens de salons (op vrijdag- en zaterdagavond) fulmineert dit alles in een prachtig dansfeest met livemuziek.

Aldo Velasquez, een Argentijnse tangodanser, komt met zijn partner Sidse Hasle naar Texel om lessen te geven en de dansers kunnen zich op vier verschillende niveaus bekwamen in de Argentijnse tango. Ook Hugo Buiten en Marieke Timmer komen lesgeven en Laurent Trincal en Charlotte Baines uit Haarlem, ook reeds eerder te gast bij Texeltango, komen het docententeam versterken. De muziek wordt tijdens de salons dus verzorgd door Mirre en Alvaro en in de pauzes van de band door DJ Nettie, die samen met haar man Wolter van Klompenburg dit keer ook dansles zullen geven. Het weekend is geschikt voor ervaren dansers en ervaren muzikanten, maar ook voor belangstellenden die nooit eerder gedanst hebben of muziek hebben gemaakt.

Er vindt uitwisseling plaats tussen de groepen, de verschillende niveaus maken kennis met verschillende docenten en tussen de workshops door is er ruimte voor privélessen in zowel muziek als dans. Er zijn vier verschillende dansniveaus waarop dansers zich in konden schrijven, van absolute beginners tot 'master class'. En natuurlijk is het ook mogelijk om geen lessen te volgen, maar wel 's avonds mee te dansen in de salons. Toegang is dan €10,- (gratis als je alleen wilt komen kijken en luisteren).

Het dansarrangement kost €175,- per persoon en kan worden uitgebreid met maaltijden en/of overnachtingen. Het muziek-arrangement bestaat uit een gratis introductieworkshop voor iedereen. De drie groepslessen tijdens het weekend, met verschillende thema's (tango, milonga & folklore) kosten €7,50 per les per persoon. Meer informatie is te vinden op de website, www.texeltango.nl. Opgave kan via info@texeltango.nl.