Ruben Duinker aan de bal tegen Zeemacht uit Den Helder.
Ruben Duinker aan de bal tegen Zeemacht uit Den Helder. Foto: Willem Sangers

Texel verliest derby Den Helder

Een gevalletje van te laat wakker. Zo omschreef coach Martijn de Veij de derby van Texel'94 tegen MSV Zeemacht uit Den Helder. Texel verloor vrijdagavond thuis in Ons Genoegen met 3-4 van de overburen. Beide ploegen begonnen de wedstrijd met de handrem erop, totdat Zeemacht in de elfde en de dertiende minuut scoorde. Jesper Arkenbout en Ruben Duinker, na maanden afwezigheid terug in het veld, schrokken volgens De Veij als eersten wakker. Op een voorzet van Duinker maakte Arkenbout er 1-2 van. Er kwam meer vaart in de wedstrijd en de spelers zochten de grenzen op. Volgens De Veij hadden de scheidsrechters de wedstrijd echter goed in de hand waardoor er geen kaarten of tien meter trappen hoefden te worden uitgedeeld. De Veij prees de scheidsrechters op Facebook voor de wijze waarop ze de wedstrijd leidden. Na de pauze had Zeemacht weer de overhand en liep het snel uit naar 1-4. Zeven minuten voor tijd kwam de spanning terug nadat Arkenbout op aangeven van Pim de Lugt 2-4 maakte. Het werd nog even helemaal spannend toen Pieter Jan Eelman twee minuten voor tijd de derde Texelse treffer maakte. Het lukte Texel echter niet om in de laatste minuten ook nog de gelijkmaker binnen te tikken. "Het was vol vuur", aldus de coach, "maar het offensief kwam te laat. Het werd dus niets. Duidelijk een gevalletje van te laat wakker."