ZDH geeft zeker zege weg

ZDH heeft in de race om het kampioenschap een dure en onnodige nederlaag geleden. In Kolhorn namen de Hoornders tegen Kaagvogels een kwartier na rust een 1-3 voorsprong, maar won de thuisploeg met 5-4.

De Hoornders speelden zonder spelmaker Remco Boogaard, die in verband met een oogbehandeling een paar weken uit de roulatie is. Op het hobbelige en zachte veld was de openingsfase voor Kaagvogels, maar kreeg ZDH de eerste kansjes. Toch kwam de thuisploeg door een misverstand in de Hoornder verdediging op voorsprong. Even later ging een schot van Kaagvogels rakelings over. Na nogmaals door het oog van de naald te zijn gekropen, werd ZDH pas na een half uur wat gevaarlijker. Eerst werd Bomas naar de grond getrokken en bleef een penalty uit. Even later ging een schot van Timo Westdorp voorlangs. Op slag van rust gaf Struick een dieptepass op Kenny Witte. Die gaf een voorzet over de uitkomende keeper, waarna het voor Gijs de Graaf een koud kunstje was: 1-1.

Na de thee leek ZDH orde op zaken te stellen. Binnen een kwartier scoorde de ploeg twee keer. Eerst gaf Mike de Bruijn, invaller voor Westdorp, de bal mee aan Bomas, die een paar tegenstanders uitkapte en met links vernietigend uithaalde. Daarna scoorde Leenhouts uit een slecht weggewerkte corner. De Bruijn had zelfs 1-4 kunnen maken. Na een voorzet van Jurn Goënga, in het veld gekomen voor Witte, raakte de routinier de bal totaal verkeerd.

Daarna ging het binnen tien minuten helemaal mis. Eerst speelde rechtsback Peter Zijm de bal terug op Daniël Bakker. De betrouwbare keeper wilde het leer wegschieten, maar raakte het door een polletje maar half, waarna een tegenstander een leeg doel voor zich had. Voordat ZDH met de ogen had kunnen knipperen, scoorde Kaagvogels nóg drie keer. Vooral de laatste treffer was zuur. Linksback Guido Boogaard wilde een voorzet blokken, maar tot zijn ongeloof caramboleerde de bal met een merkwaardige curve in de linkerbovenhoek.

Met Barry van der El als invaller voor Jean-Pierre van den Biggelaar speelde ZDH in de slotfase alles of niets. Dat resulteerde nog wel in 5-4, door Bomas uit een penalty gescoord, nadat hijzelf was gevloerd. Op slag van tijd leek Goënga uit een lastige hoek de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot werd met gevaar voor eigen leven onschadelijk gemaakt door een verdediger, die de bal keihard in zijn gezicht kreeg en met koud water moest worden opgelapt.

ZDH heeft door deze nederlaag nu twee punten achterstand op koploper Wieringerwaard, dat bovendien nog een extra duel te spelen heeft. Zondag spelen de Hoornders op eigen veld tegen Oudesluis.