Mark-Jan Kuip, Peter Huisman en Raoul Helleman in de demonstratiekeuken.
Mark-Jan Kuip, Peter Huisman en Raoul Helleman in de demonstratiekeuken. Foto: Job Schepers

Koken, proeven en beleven bij EP:Voordeelland in Oudeschild

Koken, proeven en beleven, dat zijn de ingrediënten van de demonstratieworkshop die Texel Catering 5 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur geeft bij EP:Voordeelland aan de Vlamkast in Oudeschild. Onder leiding van Peter Huisman en Mark-Jan Kuip kunnen de bezoekers met eigen ogen de mogelijkheden van de Miele-keuken zien.

"We gaan de gasten van de winkel laten genieten van vis-, vlees- en vegetarische gerechten. We demonstreren daarbij diverse keukenapparaten, zoals bijvoorbeeld een slowjuicer", vertelt Kuip enthousiast. Naast de kookdemonstratie met een hapje en een drankje, kan men direct zien dat de I-robot (robotstofzuiger) het gemak in huis vergroot.

Knutselen

De creatievelingen kunnen iets verderop bij Voordeelland/LenR in de Heemskerckstraat terecht. Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt hier geknutseld en worden diverse technieken gedemonstreerd. Raoul Helleman, mede-eigenaar van EP:Voordeelland, heeft er duidelijk zin in. "Beleving wordt steeds belangrijker, daar hebben we het afgelopen jaar dan ook op ingezet. We hebben eerder al een kookdemonstratie gehouden met Boy Schuiling van 't Pakhuus en dat was een enorm succes. De medewerkers waren een wasmachine aan het verkopen, terwijl de klanten genoten van kreeft. Prachtig om te zien. We willen vanaf nu één keer in de maand een grote demonstratie houden en daarnaast iedere zaterdag een kleinere versie." Zo merkten ze bij EP op dat er veel vragen waren over het gebruik van de zogenoemde airfryer. Daarom lieten de medewerkers vorige week in de winkel zien hoe je zonder vet patat en frikandellen klaar kon maken, net zo knapperig als uit de gewone frituurpan.

De klant bepaalt

Om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hoopt Raoul op input. "Wat wil de klant, daar draait het om. Als de mensen aangeven over welke producten ze vragen hebben, kunnen we daarmee aan de slag. Dat kan van wasmachine, tot audio en stofzuiger zijn." EP:Voordeelland laat zien dat de 'stenen' winkel absoluut nog van deze tijd is, als je maar weet hoe je het aan moet pakken. De ruime winkel oogt toch knus en het team is druk bezig met het organiseren van activiteiten. Er komt een open dag in de werkplaats waar men alles kan vragen over het onderhoud van apparaten, er komen inloopdagen voor alles op het gebied van tablets, computers en smartphones. Daarnaast wil Raoul in samenwerking met de jeugd een FIFA-competitie starten op de nieuwste playstations in de zaak.

Al houd je niet van koken, EP:Voordeelland is op 5 maart een bezoekje waard. Misschien wel juist als je niet van koken houdt. De apparaten die gepresenteerd worden, maken het werk in uw eigen keuken namelijk een stuk makkelijker. Nog belangrijker: het wordt vooral gezellig en je krijgt nog culinaire hoogstandjes voorgeschoteld ook.