Gooitzen Kedde en Yolanda Legierse van 't Amateurtje tijdens een eerdere uitvoering.
Gooitzen Kedde en Yolanda Legierse van 't Amateurtje tijdens een eerdere uitvoering. Foto: Gerard Timmerman

''Een lekker stelletje''

Toneelvereniging 't Amateurtje speelt op zaterdag 5 maart om 20.00 uur in het dorpshuis De Wielewaal de klucht ''Een lekker stelletje'', geschreven door Bert Peets en bewerkt door Mimi & Peter van Waterschoot–van der Gracht.

Niek, een jonge acteur, woont samen met Emmy, een nog iets jongere actrice. Beiden staan nog op de onderste sport van de ladder naar het grote succes en dat houdt in dat ze best af en toe een extraatje kunnen gebruiken. Hiervoor zorgen de oom van Niek en de tante van Emmy. Zij weten echter niet dat hun zogenaamde studietoelagen in werkelijkheid gebruikt worden om het huishoudboekje van het jonge stel op peil te houden. Alles gaat goed totdat oom en tante onafhankelijk van elkaar op een dag besluiten op bezoek te komen. Dan dreigt een catastrofe, immers de jongelui zullen hun geheim prijs moeten geven. 'Dat nooit', denken ze en verzinnen een list om het dreigende gevaar te ontlopen. Ze graven een kuil… maar vallen er zelf in. De meest dwaze capriolen worden uitgehaald om weer vaste grond onder hun voeten te krijgen. Wouter Kuipers debuteert als acteur. Verder spelen mee Richard Eelman, Wendy Witte, Suzanne Bakker, Annemieke Ran, Tineke Mosk, Gooitzen Kedde en Marise Barhorst. De regie is in handen van Ria Kleinveld en de souffleur is Jacomien Witte. Kaarten verkrijgbaar voor aanvang of in de voorverkoop bij Jacomien Witte, tel. 314930 of Ria Kleinveld, tel. 315248.


Kunst met verhaal in 't Drijverhuus

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart tonen inwoners van Den Hoorn en 't Horntje in 't Drijverhuus hun favoriete kunstwerk en vertellen daarbij hun verhaal.

''Iedereen heeft wel iets in huis dat hem/haar dierbaar is: een schilderij, tekening, beeldje of andere kunstvoorwerp. Het hoeft geen kunst met een grote K te zijn. Het gaat ook om het verhaal erachter: Waarom is dit voorwerp iemand dierbaar?'', meldt de organisatie. Het idee spreekt mensen aan. Al ruim dertig Hoornders hebben zich aangemeld. Maar er kunnen er nog meer bij. Aanmelden bij: drijverhuus2@gmail.com. Ook niet-Hoornders zijn welkom. ''De kunstwerken en de verhalen zijn boeiend voor iedereen.'' Gluren bij de buren is zaterdag en zondag van 15.00 tot 16.30 uur in 't Drijverhuus, Naalrand 2, 1797 AR Den Hoorn. Toegang gratis, een gift voor 't Drijverhuus is welkom.

Afbeelding