Troubadour Arjan van Bommel speelt in het weekend van 4-6 maart op Texel.
Troubadour Arjan van Bommel speelt in het weekend van 4-6 maart op Texel. Foto:

Van Bommel en Van Bommel

De troubadour met de strot van velours. Dat meldt de aankondiging van Arjan van Bommel, die vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 maart op tournee gaat over Texel. Door een bijzonder toeval speelt er datzelfde weekend nog een Van Bommel. Ed, geen familie overigens, geeft zondag 6 maart een brunchconcert op De Krim.

Arjan van Bommel is een Rotterdamse singer/songwriter die een jaartje of anderhalf geleden zijn gitaar weer heeft opgepakt. Vertolker van eigen werk en ''af en toe een covertje''. Echte cafémuziek, een lach en een traan. Een muzikant met een behoorlijk druk toerschema, de teller staat nu al op een stuk of 55 optredens, verspreid door het land. En dus ook gestrikt voor Texel, waar hij op 4 maart om 21.00 uur in de bar van Stayokay speelt, op 5 maart om 15.00 uur in de Oude Vismarkt en om 21.0 uur op De Krim, op 6 maart om 8.30 uur een ontbijtconcert in Stayokay en om 16.00 uur in Klif 12.

Het berust op toeval dat Ed van Bommel (Sloppy Tom) op zondag 6 maart om 11.30 een optreden geeft op De Krim. Zijn roots liggen in Den Haag, generatiegenoot van plaatsgenoten Peter Vink van de Q65, Nico Christiaan van Living Blues en George Kooymans en bandgenoten van Golden Earring. Tom speelt veel eigen werk. Eén tipje wat zeker gespeeld zal worden: The Famous Final Scene.