De medaillewinnaars van de winnaarsronde en de herkansingsronde.
De medaillewinnaars van de winnaarsronde en de herkansingsronde. Foto: Job Schepers

Overkanter kroont zich tot Texels dartkampioen in De Pelikaan

Josca de Loor is de winnaar geworden van het door de TDO-Texel georganiseerde darttoernooi Texel Open 501, dat afgelopen weekend gehouden werd in hotel De Pelikaan nabij De Koog.

Het toernooi gaat de boeken in als een darttoernooi waar de inschrijvingen in eerste instantie lang op zich lieten wachten. Pas in de laatste week kon de organisatie opgelucht ademhalen en toch het mooie aantal van 42 deelnemers (38 heren en 4 dames) verwelkomen. Er werd gespeeld in een poulesysteem, waarna de winnaars uit deze poule zich in de winnaarsronde plaatsten en de overige spelers die niet door de eerste ronde heen kwamen, doorgingen in de herkansingsronde.
In de winnaarsronde waren het "overkanter" Josca de Loor en de Texelaars Dennis Jaspers, Marc Prins en nieuwkomer Jelmer Bomas die in de halve finales de plaatsen voor de finale en troostfinale verdeelden. Dennis Jaspers nam het op tegen Josca de Loor en kreeg hierbij de handen van het publiek nog op elkaar door een finish van honderd (single 20, tops, tops) te gooien, maar kon uiteindelijk niet voorkomen de Josca de Loor er met de overwinning vandoor ging en zich plaatste voor de finale in de winnaarsronde. In de andere halve finale was het Jelmer Bomas die tekort kwam om, de oud-winnaar van het Texel open 501, Marc Prins, te kunnen verslaan. In de troostfinale wist hij echter wel van Dennis Jaspers te winnen en kreeg hiervoor zijn eerste dartprijs uitgereikt!


Josca de Loor, die al jaren op Texel komt, en Marc Prins maakten er een spannende finale van. Marc Prins die een voorsprong nam van 4-3 kreeg negen matchdarts, maar kon deze niet verzilveren. Het zat Marc Prins niet mee en De Loor maakte 4-4. In de laatste en beslissende leg gooide Josca de Loor beter dan Marc Prins en wist de finale met 5-4 te winnen, zodat hij zich Texels kampioen van 2016 mag noemen.