Rik van Hattem en Ad Waverijn.
Rik van Hattem en Ad Waverijn. Foto: Jeroen van Hattum

Huisartsen dragen eind dit jaar praktijk over

Ad Waverijn en Rik van Hattem stoppen eind dit jaar als huisartsen op Texel. Hun praktijk wordt vanaf 1 januari 2017 overgenomen door Marlies Uithoven en Lard Plasmans.

Totdat ze stoppen, blijven Waverijn en Van Hattem de praktijk in de Zandkoog in Den Burg op dezelfde voet voortzetten zoals ze nu ook al doen. "Daar verandert helemaal niets aan", vertelt Waverijn. In Uithoven en Plasmans hebben zij straks twee opvolgers die bekend zijn op Texel. Uithoven is sinds 2003 in dienst bij Waverijn en Van Hattem. Plasmans was van 1995 tot 2003 verpleeghuisarts in het verpleeghuis in Den Burg en hij was in dienst bij Willem Vos in Den Burg.

Na zijn terugkeer naar de overkant werd hij huisarts in Ruurlo. Daar blijft hij tot het einde van dit jaar actief. Waverijn en Van Hattem gaan de praktijk overdragen omdat ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. De twee hebben sinds 1986 samen een praktijk op het eiland. Waverijn begon in 1976 bij dokter Van Loon en nam in 1977 de praktijk over. Van Hattem kwam in 1984 bij Waverijn terecht, waarna ze twee jaar later beiden praktijkhouder werden.

Tot 2009 zaten ze in de Kogerstraat en sindsdien in de Zandkoog aan de Pontweg in Den Burg. Volgens Waverijn blijft de praktijk daar na de overdracht aan Uithoven en Plasmans. "De assistenten en de praktijkondersteuners blijven eveneens actief voor de praktijk." De twee hadden al verontruste reacties en vragen gehad van Texelaars die dachten ze helemaal gingen stoppen en dat ze een andere praktijk moesten zoeken. "Dat is allemaal niet nodig", aldus Waverijn. "Alles blijft hetzelfde, met uitzondering dat Uithoven en Plasmans vanaf volgend jaar de praktijkhouders zullen zijn."