Texelhopper vanaf zondag 6 maart definitief van de boot af

De Texelhopper gaat zaterdag 5 maart voor het laatst mee op de boot. Daarna rijdt er weer apart een bus in Den Helder (lijn 33) en op Texel (lijn 28).

Dat betekent onder meer wijzigingen in de manier van betalen. De Texelhopper liet gisteren weten dat op lijn 33 vanaf 6 maart weer kan worden betaald met een OV-chipkaart. Dat geldt voor reizigers die op Texel niet verder reizen met het openbaar vervoer, maar alleen met de bus van het station naar de veerhaven gaan. Reizigers die op Texel wel verder gaan met de bus kunnen in Den Helder net als nu een kaartje van €3,- blijven kopen en daarmee op Texel doorreizen naar de plaats van bestemming. Mensen die met de hopperbusjes willen verder reizen, kunnen tot dertig minuten van te voren bellen vanaf de vastewal. De combiticket voor bus en boot (€5,50) vervalt vanaf 6 maart.

De OV-chipkaart keert na 5 maart niet terug op Texel. Reizigers die gebruik maken van lijn 28 blijven €3,- voor een rit betalen of reizen met de Texelhopperpas. Zolang de proef met de Texelhopper loopt, keert de OV-chipkaart ook niet terug op het eiland. Lijn 28 rijdt vanaf 6 maart niet meer als een lange gelede bus, maar weer als gewone bus. Lijn 28 rijdt vanaf 6 maart net als nu tussen 't Horntje, Den Burg en De Koog. Lijn 28 vertrekt vanaf 6 maart op de veerhaven bij de haltes onderaan de trap. De tijden zijn afgestemd op de aankomst- en vertrektijd van de boot. "Op dinsdag, woensdag en donderdag rijdt een extra bus tussen 9.00 en 19.00 uur een korte route naar Den Burg, op de drukkere vrijdag, zaterdag, zondag en maandag rijdt deze extra bus van 9.00 tot 21.00 uur." Het gratis met de bus van de veerhaven in Den Helder naar het station in Den Helder reizen, blijft volgens de Texelhopper na 5 maart intact. "Het voordeel van deze gratis rit blijft bestaan."