Strijd om de bal tijdens zaalvoetbalmatch NBC/Steenenplaats - Zeemacht.
Strijd om de bal tijdens zaalvoetbalmatch NBC/Steenenplaats - Zeemacht. Foto: Willem Sangers

NBC/Steenenplaats onderuit in zaalvoetbaltopper met Zeemacht

In Ons Genoegen vrijdag de topper onder het Texelse damesvoetbal.

De dames van NBC /Steenenplaats 1 namen het op tegen Zeemacht 1 uit Den Helder. Vol verwachting begonnen de Texelse dames aan hun wedstrijd. Dat het een topper was bleek wel uit het goede spel van beide teams, die niet voor elkaar onder deden. De eerste helft kwam Texel op voorsprong en die behielden de Texelaars tot aan de rust. De tweede helft begon zoals de eerste helft: sportief en goed voetbal. Na een minuut of tien in de tweede helft scoorde Zeemacht de gelijkmaker. Dat opende de ogen van de Texelse dames weer. Met nog een paar minuten op de klok kregen de Texelaars een tweede doelpunt om de oren, dat was niet de bedoeling. Alle registers werden opengegooid, maar dit mocht niet baten. Teleurstellend verlies voor de Texelaars, die hun positie op de ranglijst zagen zakken van de vierde naar de vijfde plaats. Zeemacht steeg van de vijfde naar de derde plaats.

Kunstlezing

Jeroen Bosch

Bij Artex wordt op dinsdag 23 februari een kunstlezing over Jeroen Bosch gehouden. De lezing wordt gegeven door de kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Jeroen Bosch overleed. In het Boschjaar organiseert het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch de grootste tentoonstelling over de schilder ooit op Nederlandse bodem. De lezing duurt van 20:00 uur tot 22:00 uur en vindt plaats in de Voorspeelruimte van Artex. De entree bedraagt €10,- per persoon inclusief koffie/thee/lekkers en een hand-out van de lezing (contant betalen). Vooraf reserveren is zeer gewenst: bel voor uw reservering met 0222-313493 of mail naar info@artex-texel.nl.