Zaalvoetballers stunten niet weer

Een week na het verrassend binnenhalen van de periodetitel wisten de zaalvoetballers van Texel'94 1 niet opnieuw te verrassen. Ondanks een goede start werd de uitwedstrijd met de White Stones uit Egmond met 5-3 verloren. Texel '94 blijft ondanks het verlies zesde.

Nadat White Stones de leiding had genomen, ging het lang gelijk op. Kansen over en weer zorgden voor leuk schouwspel voor de neutrale kijker, ware het niet dat die nu weer net niet aanwezig was. Alle andere kijkers met een bepaalde voorkeur zagen hoe Jesper Arkenbout eerst nog de paal raakte maar vlak voor de wissel de dan terechte gelijkmaker liet aantekenen. Na de ruil leek er geen vuiltje aan de lucht. Een prachtige uitbraak werd briljant afgemaakt door Lesley Koning. 1-2. Binnen twee minuten verdubbelde de aanvoerder de marge. Hij dreigde met een crossbal op Pieter-Jan Eelman, maar ging voor eigen succes in de korte hoek en vond die ook. Een venijnige punter vloog achter de verbouwereerde doelman en betekende de 1-3 tussenstand. White Stones zette vol druk op de afweer van Texel maar Dennis Schouwstra keepte een puike pot en kon de aansluitingstreffer enkele minuten uitstellen. Maar in de negende minuut was hij kansloos op de inzet van dichtbij. Daarna ging het mis voor de Texelaars. Of het een gebrek aan scherpte was of de kwaliteit van de tegenstander, de wedstrijd was in ieder geval in een paar minuten gespeeld. Met een 5-3 voorsprong konden de Egmonders opgelucht ademhalen en Texel snakte naar zuurstof. Tekort kracht om nog iets aan de achterstand te doen, te weinig geloof in een goede afloop. "De ploeg kwam gisteravond gewoon tekort", luidt het eigen oordeel van Texel'94. "En dan moeten we alle credits aan de tegenstander geven. Dat doen we bij deze dan ook. Wonden likken en uitkijken naar de volgende ontmoeting, aanstaande vrijdag in Ons Genoegen waar Zeemacht op bezoek komt." Het tweede team speelde vrijdagavond al tegen Zeemacht 2 en won die confrontatie zeer knap met een 4-5 uitzege. De voortekenen zien er mede daardoor ook goed uit.


Inschrijving BORT

Na het succesvolle debuutjaar wordt op 9 oktober vanaf Texelcampings de tweede editie van de Beach Obstacle Run Texel (BORT) gehouden. De inschrijving voor deze slijtageslag start op 4 maart om 20.00 uur via inschrijven.nl. Er is slechts een beperkt aantal startseries beschikbaar. "De tweede editie van de Beach Obstacle Run Texel, kortweg BORT, belooft nog groter te worden dan de editie van 2015. Na de evaluatie van vorig jaar zijn obstakels verbeterd en wordt er hard gewerkt aan nieuwe", laat de organisatie weten. Meer informatie op www.beachobstaclerun.nl.