SV De Koog pakt thuis de punten

In een spannend duel aan de Boodtlaan heeft De Koog zondag aan het langste eind getrokken. Tegen Nieuwe Niedorp werd het 1-0 voor de ploeg van Marcel Ris.

Ondanks dat veel duels werden afgelast werd er in De Koog gewoon gevoetbald. Andries Kuip kreeg tijdens de warming-up last van zijn hamstrings en werd vervangen door Yoni Houwing. In de eerste helft had De Koog het moeilijk om zich tegen de snel omschakelende tegenstander te verdedigen. Keeper Eddy Witte moest geregeld uit zijn doel komen om enkele steekpasses onschadelijk te maken. Ondanks dat de ploeg van Marcel Ris het soms lastig had, bleef hij overeind en probeerde het te blijven opbouwen. Het team uit de badplaats kreeg zelf ook enkele kansen om de score te openen. Jesse Blaauboer kon in de 20e minuut op een voorzet van Robin Schoo vrij inkoppen maar zijn inzet ging over. Alex Daalder en Robin Schoo schoten ook nog enkele keren op doel, maar een doelpunt kwam er niet. Na de thee werd er meer druk gezet op de achterhoede van Nieuwe Niedorp, waardoor de gasten vaker kozen voor de lange bal. Deze lange haal naar voren werd veelal opgepikt door de gastheren. Na een paar minuten gespeeld te hebben was het Alex Daalder die de score openende. Een splijtende pass van Robin Schoo ging daaraan vooraf, waarna Daalder met links de bal in het dak van het doel kegelde: 1-0. Nieuwe Niedorp zette aan en kwam enkele keren dichtbij een tegentreffer, maar dankzij goed verdedigend werk van Daan Eelman en keeper Eddy Witte werd de gelijkmaker voorkomen. Doordat de Niedorpers opportunistischer gingen spelen kwam er ook meer ruimte op het veld in het voordeel van De Koog. Na een onderschepping op het middenveld in de 70e minuut kreeg Ben Siebinga een steekbal van Jesper List, maar Siebenga had net een schijnbeweging teveel nodig om oog in oog met de keeper te komen. In de 80e minuut dacht Nieuwe Niedorp op gelijke hoogte te komen, nadat een voorzet was binnengekopt, maar lang duurde de pret niet. De goed fluitende leidsman had een duw van de desbetreffende speler gezien, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Er deden zich zowel aan Koger als aan Niedorper zijde nog enkele hachelijke momenten voor, maar gescoord werd er niet meer. Na 96 minuten spelen vond de arbiter het tijd en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Na deze overwinning staat De Koog vierde van onder met 16 punten uit 16 wedstrijden. Marcel Ris: "Deze overwinning hadden we wel even nodig na de kater van vorige week. Het was vandaag niet onze beste wedstrijd, maar we hebben als team keihard geknokt, met drie punten als bekroning." Volgende week is De Koog vrij. Op zondag 6 maart gaat het op bezoek bij Succes uit Hippolytushoef.