Zootropolis.
Zootropolis. Foto: Persfoto

Spitsmuis in het politiekorps

Nadat de film vorige week in de voorpremière te zien was, sluit animatiefilm Zootropolis nu aan in het volledige filmprogramma. Ook Familieweekend doet zijn intrede.

Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld met alleen dieren. De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps.

Familieweekend draait om de rijke weduwnaar Pieter Severijn (Derek) die zijn kinderen uitnodigt voor een familieweekend met de aankondiging dat hij belangrijk nieuws heeft. Roderick (Dirk), Fleur (Jelka) en Benjamin (Tim) hebben al snel de conclusie getrokken dat hun vader eindelijk het familiefortuin gaat verdelen. Vol verwachting vertrekken ze naar het landgoed, maar eenmaal aangekomen wacht hen een vervelende verrassing. In plaats van nieuws over de verdeling van de erfenis worden de kinderen geconfronteerd met Bonnie (Jennifer), de dertig jaar jongere geliefde van Pieter.