Het herinrichtingsplan voor de Notaristuin.
Het herinrichtingsplan voor de Notaristuin. Foto: Job Schepers

Herinrichting moet notaristuin gewenste metamorfose geven

In nauwe samenwerking met de omwonenden van de notaristuin en de Dorpscommissie Den Burg is een herinrichtingsplan voor de notaristuin in Den Burg tot stand gekomen. Daarbij zijn twee stukken snippergroen/ restgrond verkocht aan twee aanwonenden van de Julianastraat.

De opbrengst van in totaal € 10.890,00 wordt toegevoegd aan de algemene reserve. De Notaristuin lag er al een tijdje verwaarloosd bij. De situatie werd er niet beter op na de verwijdering van een schuurtje. De Notaristuin, gelegen tussen de Julianastraat en de Achterom, moet middels het herinrichtingsplan weer een mooi stuk groen worden. De verkoop van de stukken snippergroen passen binnen de nieuwe plannen.


Natuurquiz bij

Ecomare

Bij Ecomare wordt maandag 22 februari een Texelse natuurquiz gehouden. De leiding is handen van Arthur Oosterbaan, die de quiz ook samenstelde.

"Ben je een wandelende encyclopedie? Een echte natuurliefhebber? Een Texelaar die graag buiten is? Grijp je kans op mooie prijzen en eeuwige roem en doe op maandag 22 februari mee met de Texelse Natuurquiz bij Ecomare. Ook geschikt voor mensen die gewoon zin hebben in een gezellige avond.", schrijft Ecomare. Arthur Oosterbaan is naast bioloog en conservator van Ecomare een liefhebber van theater en spektakel. Hij heeft een uitdagende quiz in elkaar gezet, waar mensen hun tanden op stuk kunnen bijten, maar zich ook mee zullen vermaken. Oosterbaan zal de vragen stellen en de antwoorden beoordelen. De Texelse Natuurquiz vindt plaats in Ecomare, aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,- inclusief koffie/thee. Opgeven is niet nodig,