Politie achtervolgt quad in De Koog

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van de bestuurder van een quad. Tijdens de aanhouding werden meerdere soorten drugs in beslag genomen. Dat meldt de politie van Texel op zijn Facebookpagina.

Op zaterdagnacht zag de politie twee mannen rijden op een quad in De Koog. Omdat ze het vermoeden hadden dat de bestuurder onder invloed van alcohol zou zijn werd een stopteken gegeven. In plaats van te stoppen, besloot de bestuurder van de quad juist dat het tijd was gas bij te geven en ontstond er een achtervolging. Nadat de heren waren afgestapt, en hierbij de quad lieten staan, volgde er ook een achtervolging te voet.

Één verdachte, de bestuurder, werd teruggevonden in een weiland en werd daar aangehouden. De bijrijder bleek een woonhuis in te zijn gevlucht en kon daar worden aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder van de quad niet teveel had gedronken maar omdat de politie vermoedde dat de man wel onder invloed was, werd de man overgebracht naar Den Helder. Daar is een bloedtest afgenomen voor drugs. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.


Inbrekers houden huis bij Treffers

Grotendeels lege schappen bij Treffers Fashion & Footwear aan de Weverstraat in Den Burg. Inbrekers forceerden donderdagnacht de anti-inbraakdeur en namen naast kleding ook de inhoud van de kassa en de kluis mee.

Hoogstwaarschijnlijk is de dader, of zijn de daders, donderdagnacht via de Waalderstraat het pand binnengedrongen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. "We zijn enorm geschrokken. Je kunt aan de puinhoop zien dat ze haast gehad hebben. Er is ook nog een paaltje omgereden. Ik hoop echt dat er mensen zijn die wat gezien hebben en dat melden bij de politie", vertelt eigenaresse Ilse Koorn vrijdag. Maandag is Martin Koorn nog niet heel veel wijzer. 'We zouden eerst vrijdag de hele dag dicht, maar de rotzooi viel achteraf gezien toch mee. En dus zijn we alsnog open gegaan. Het nadeel is dat je heel vaak nee moet verkopen. Er waren met name heel veel jeans weg. Er is inmiddels al wel wat meer bekend over een voertuig dat gezien zou zijn. Maar ik ga nu weer naar de politie, hopelijk weten zij al meer. De inbraak bij Treffers is de eerste sinds november vorig jaar toen Den Burg en De Koog in korte tijd te maken hadden met twaalf inbraken. Er is destijds niemand voor de inbraken gepakt, het is onduidelijk of er een verband is tussen de inbraken.