Nanna Zijm springt hoog op de dubbele minitramp in De Bijenkorf.
Nanna Zijm springt hoog op de dubbele minitramp in De Bijenkorf. Foto: Gerard Timmerman

Texels gymkampioenschap terug

Het Texels Gym- en Turnkampioenschap is terug van weggeweest. In De Bijenkorf streden 112 leden van Gymvereniging Texel en Gymvereniging Oosterend om de eer.

Door omstandigheden waren de wedstrijden die GVT uit Den Burg al ruim 40 jaar organiseert in het slop geraakt, zaterdag beleefde het evenement een doorstart. Niet in sporthal Ons Genoegen maar in de Bijenkorf in Oosterend. Ondanks de afwezigheid van de overige clubs was de strijd tussen GVT en GVO uit Oosterend er niet minder om. Beide clubs brachten samen 112 recreatieve jongens en meisjes op de vloer, die in verschillende leeftijdscategorieën de oefeningen aan het publiek toonden. Bij ieder toestel (brug, ringen, tumbling, mat en rek) zaten twee juryleden die de verrichtingen van de deelnemers deskundig beoordeelden. In elke leeftijdscategorie waren prijzen te behalen voor de individuele winnaars. Zij kregen van oud-bestuurslid Tine van Heerwaarden een respectievelijk gouden, zilveren of bronzen medaille omgehangen. Nadat alle deelnemers hun oefeningen hadden laten zien kon de telcommissie het hoogste gemiddelde van de vereniging uitrekenen. Het Texels Gym- en Turnkampioenschap werd ruimschoots gewonnen door GVO uit Oosterend met een gemiddelde eindscore van 41,185 punten. GVT uit Den Burg kwam tot 38,367 punten.

Wedstrijdleider Gerrit Verhoeven sprak de hoop uit dat het evenement weer tot volle bloei mag komen met de vertegenwoordiging van alle Texelse gymnastiekverenigingen, inclusief de selectiegroepen.