Scharrelkidsmiddag

vanaf paal 21

IVN Texel (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) organiseert op woensdagmiddag 17 februari een Scharrelkidsmiddag voor kinderen samen met hun (groot-)ouders/verzorgers.

"Met elkaar gaan we het bos in om leuke, spannende ontdekkingen en spelletjes te doen. Hoe ruikt het winterbos? Hoe voelt de schors van een dennenboom? Kun je al zien dat het bijna weer lente wordt?", schrijft de organisatie. Iedereen is welkom om deze middag mee te maken. De belevingstocht begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen achteraan op de parkeerplaats bij paal 21 (Boodtlaan, de Koog). Aanmelden wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie en aanmelden graag contact opnemen met Annemieke van Atteveldt: ava@2at.nl of 317690.


Hersenstichting

DE collecte van de Hersenstichting die vorige week werd gehouden op Texel heeft €4295,76 opgebracht. Wie de collectant gemist heeft en toch graag een donatie wil doen, kan dit overmaken op NL18 INGB0000000860. Meer informatie op www.hersenstichting.nl.


VVD Winteravond

De VVD Texel houdt ook deze avond weer een winteravond voor haar leden en niet-leden. Deze zal worden gehouden op maandag 29 februari in Hotel de Pelikaan, Pelikaanweg 18 in de Koog.


Het programma van de avond is als volgt:
Vanaf 18.45 uur Inloop. 19.15 uur De avond wordt geopend met Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (Natuurbeleid, dierenwelzijn en jacht) die gaat vertellen over de effecten van de nieuwe natuurwet. Vervolgens zal Tweede Kamerlid Erik Ziengs (Economische zaken) ingaan op de vraag "Wat heeft het MKB aan de politiek?'' Erik Struijlaart presenteert de Retailagenda van de minister Economische Zaken, Henk Kamp.
Na een korte pauze is het de beurt aan marketeer en internetondernemer Chris van Vleuten. Hij presenteert 'The future is now'. Markten, producten, leven, werken en zakendoen veranderen sterk en in hoog tempo door technologieën en het slim gebruik van data. De invloed die dit heeft is enorm. Welke impact zullen de ontwikkelingen hebben op mensen en organisaties en hoe kunnen we hiervan profiteren?