Patrick Nieboer, hier op archiefbeeld, kwam zondag net niet tot scoren.
Patrick Nieboer, hier op archiefbeeld, kwam zondag net niet tot scoren. Foto: Archief Texelse Courant

Texel'94 kampt met tegenwind

Zorgen bij Texel'94, nu de voetbalploeg zondag na een 3-0 nederlaag tegen SEW uit Nibbixwoud dieper in de onderste regionen is beland. De hoop op de ommekeer is nu gevestigd op de wedstrijd zondag tegen hekkensluiter SRC.

Doelman Alexander Smit zit in Noorwegen en ook Pim de Lugt ontbrak dit weekend, maar de andere speler zijn terug uit de ziekenboeg. De omstandigheden hadden beter gekund, een zwaar veld en veel wind. Het gevaar bij SEW zat hem vooral in twee kleine, maar behendige buitenspelers, maar al snel trok Texel'94 het initiatief naar zich toe. Wel kansen, maar de bal wilde er niet in. SEW was sterker in de duels, de Texelaars hadden ook zichzelf als tegenstander. Net voor rust kwam SEW door een frommelgoal op 1-0 voor. Met de wind van voren had Texel'94 er na rust een tegenstander bij. Toch waren er kansen, met de mooiste voor Patrick Nieboer, die zijn schuiver op het lege doel en tevens het keerpunt in de wedstrijd door een veldspeler zag geblokkeerd. Texel'94 slaagde er niet in het overwicht in deze fase te verzilveren, waarna het de beurt aan de thuisploeg was. Een corner draaide uit op een gevaarlijke inzwinger, die ook doelman Dennis Schouwstra verraste en via zijn lichaam in de goal belandde. Daarna was voor SEW de ban gebroken en zeilde een counter ook de derde tegengoal nog in het doel. De Texelaars staan nu derde van onderen en kijken dus naar beneden. Met nog negen wedstrijden te gaan kan er nog van alles veranderen. Maar dan moet er wel gewonnen worden, te beginnen komende zondag.