Bixiedag in 2014.
Bixiedag in 2014. Archief Texelse Courant

Eerste Bixiedag 2016 in Akenburg

In manege Akenburg wordt op zondag 28 februari de eerste Bixiedag van dit jaar georganiseerd. Alle Texelse kinderen van zes tot en met dertien jaar die gek zijn van pony's en met een eigen- of verzorgpony wedstrijdervaring op willen doen, mogen meedoen aan deze dag. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de ponyclub.

Op het programma staan een dressuurproef, springparcours en een spelletje. Er zijn proefjes voor verschillende niveaus, dus ook kinderen en pony's met weinig ervaring kunnen meedoen. Voor de ruiters of pony's die het spannend vinden, is er de mogelijkheid om de pony door een ouder aan de hand te laten begeleiden. De kosten voor deelname zijn €5,- voor één proef en €10,- voor een dressuur– en springproef. "Tussen de middag gaan we gezellig met zijn alle lunchen en na afloop van de dag krijgt iedereen een prijs en een cadeautje. Deelname aan de lunch en het spel zijn gratis", schrijft de organisatie.

Alle deelnemers krijgen bij aanmelding meer informatie over de proefjes, zodat eventueel van tevoren thuis geoefend kan worden. Voor aanmelding en meer informatie kun je terecht bij Andrea Keijser: 06-53840054 of per email: bixietexel@gmail.com. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 februari.