15-jarige Rinus maakt indruk

De 15-jarige Rinus Wesselman heeft zich geplaatst voor de finale van de "Jan Zoetelief-bokaal", het hoogtepunt van het onderdeel bandstoten op het Texelse Biljartkampioenschap.

De kroonprins van het biljartgilde versloeg in zijn poule Han Boonman op gemiddelde en werd hiermee kampioen in de zesde klasse (tien caramboles). In de voorronde van de bokaal kende hij geen genade voor Ruud Beers die hij in acht beurten versloeg. Ook Judo Vriens moest zijn meerdere erkennen in de jeugdige Wesselman. Tegenstander in de bandstootfinale is Marc Prins die in een zeer spannende tweede klasse (35 caramboles) aan het langste eind trok. Samen met Frans Bik en John Sessink hadden ze alle drie een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar het gemiddelde van Prins was 0,100 hoger dat dat van Frans Bik. De finale wordt komende zondag gespeeld. er wordt nog de hele week gebiljart in dorpshuis De Hof. Naast de finale van het bandstoten staan het kampioenschap libre en driebanden op de agenda.

Uitslagen:

Tweede klasse: 1. Marc prins; 2. Frans Bik; 3. John Sessink.

Derde klasse: 1. Daniël van Vreden; 2. Henk Spist; 3. Gijs Berger.

Vierde klasse: 1. Ruud Beers; 2. Piet Knol; 3. Tjarko Stolk.

Vijfde klasse: 1. Judo Vriens; 2. Ab Middelbos; 3. Paul Verhagen.

Zesde klasse: 1. Rinus Wesselman; 2. Han Boonman; 3. Koos van der Ploeg.


Klaverjassen

Peter Witte en Erik Hooijschuur hebben hun koppositie verstevigd door de negende klaverjasavond in buurthuis Bethel op overtuigende wijze te winnen. Aad Blom en Louw Nijhuis werden tweede. Joop Jonk en Carla Jager grepen de derde plaats. Na een rustige start tegen Kees en Trinette Hin scoorden Witte en Hooijschuur slechts 1490 punten. Maar tegen To de Maesschalck en Frans Bik was het raak. Onder het motto "veel woorden én daden" werd met name Frans Bik onder het tapijt geschoffeld. Het koppel Bik de Maesschalck kwam niet verder dan 651 punten, waarbij de latere winnaars een monsterscore van 2611 behaalden en een eindscore van 5601 uit drie rondes neerzetten. Louw Nijhuis en Aad Blom deden goede zaken door 1984 punten te scoren tegen Pieter van der Woude en Bert Nederlof. Ook Joop Jonk en Carla Jager kregen klop met een score van 1723. Na winst tegen Els de Ridder en Jan Schaap was de triomf voor Nijhuis en Blom compleet. Met 5435 punten uit drie rondes stegen zij twee plaatsen op de algemene ranglijst. De volgende klaverjasdrive is op donderdag 18 februari, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.