ZDH is de wind én Petten de baas

Met de straffe wind in de rug was het niet gemakkelijk aanvallen, maar verdedigen was een eitje. Uittrappen van de keeper woeien terug tot net buiten het strafschopgebied, waardoor Petten maar zelden over de middenlijn kwam. Het doelpunt na vijftien minuten was een cadeautje van de keeper van Petten die een bal onder zijn voet door liet rollen. Na de 0-1 kwamen er al snel meer kansen. Rechtsback Hidde Struick trof de lat met een snoeiharde volley. Ook de indraaiende corners van Remco Boogaard waren gevaarlijk. Tien minuten voor rust werd het 0-2, toen Gijs de Graaf de bal doortikte op de snelle Timo Westdorp. De A-junior hield het hoofd koel en schoof de bal in de lange hoek. Even later belandde de bal via Mike de Bruijn en Struick bij Kenny Witte, die vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal raak punterde. Op slag van rust werd een fraaie treffer van Struick afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust moest ZDH tegen de harde wind opboksen. De 42-jarige topscorer van de thuisploeg, Martijn van Nimwegen, pikte een voorzet op en passeerde doelman Daniƫl Bakker. De Zwaluwen kwamen deze domper snel te boven. Na opnieuw een fout van de keeper kon Witte raak schieten. In de laatste twintig minuten trof ZDH nog twee keer doel. Invaller Jelmer Bomas, die ziek was geweest en op de bank begon, gaf de bal subtiel mee op Westdorp. Die leek na een rush zelf te scoren, maar toen de bal net niet hard genoeg leek, gleed de meegesprinte Witte de bal over de doellijn, waarmee hij zijn hattrick completeerde. Tien minuten later scoorde Westdorp alsnog, opnieuw na een pass van Bomas. De keeper leek voor opruiming te zorgen, maar via Westdorp caramboleerde de bal in het doel. Met attent spel voorkwam keeper Bakker aan de andere kant een paar keer een tegentreffer.

Het blijft erg spannend aan de kop van de ranglijst. ZDH heeft nu 28 punten uit 12 wedstrijden. Net zoveel als AGSV, dat echter een wedstrijd meer speelde. Wieringerwaard staat er met 27 uit 11 relatief het beste voor. Zondag treffen beide concurrenten elkaar en komt Duinrand S naar Den Hoorn.