Tevoko dames pakken weer punt

Het damesteam van Tevoko stond zaterdag aan het net tegenover het verjongde Madjoe 2 uit Enkhuizen. De Texelse dames speelden met vlagen goed, maar het was tekort voor een overwinning. De winst ging met 3-1 naar Madjoe 2.

De Texelse selectie begon slecht aan de wedstrijd, in een mum van tijd stonden de dames achter. Het ontbrak bij Tevoko aan enthousiasme en hierdoor kwam Tevoko niet goed in haar spel. De eerste set ging mede door gebrek aan enthousiasme naar Madjoe met 25-15.

In de tweede set stond er een ander Tevoko in het veld, de dames streden voor alles en het enthousiasme en de wil om te winnen kwamen terug in de wedstrijd. Tevoko pakte een voorsprong door middel van mooie passes en hierdoor kon er gevarieerd aangevallen worden. De mid-aanvallers Liedeke IJdens en Anne Sikma scoorden diverse mooie punten op mid. Tevoko zette druk met de service en hier had Madjoe problemen mee. Bij de stand 15-21 kwam Madjoe toch nog terug tot 19-21. Maar daarna pakte Tevoko het goede spel weer op en de set ging hierdoor met 20-25 naar Tevoko.

Helaas was het begin van de derde set identiek aan de eerste. De dames keken weer snel tegen een grote achterstand aan door eigen fouten. Toch liet Tevoko de kop niet hangen en vocht voor wat het waard was. Maar lastige services van de tegenstander waarop Tevoko geen vat kreeg, zorgden ervoor dat de derde set met 25-15 door Madjoe gewonnen werd.

Tevoko was na het verliezen van de derde set teleurgesteld, maar ging toch weer positief het veld in om er een vijfde set uit te slepen. Tevoko haalde het niveau van de tweede set weer. De pass werd weer goed verzorgd en hierdoor konden Ivet Former en Nienke Witte naar hartenlust aanvallen. Tot het eind van de set ging de strijd gelijk op. Maar ook nu kwam Tevoko op het laatst net iets tekort en hierdoor ging de winst met 25-23 naar Madjoe. Door deze 3-1 nederlaag blijft Tevoko op de 11e plaats staan.

Open Tesselse

Kampioenschappen

In hotel De Pelikaan aan de Pelikaanweg bij De Koog kruisen de darters op zaterdag 20 februari vanaf 19.00 uur de degens tijdens de "Open Tesselse kampioenschappen".

Opgeven voor het toernooi kan tot vrijdag 19 februari via www.texeldarts.nl of via een e-mail naar texeldarts@gmail.com.