Leonardo di Caprio kruipt in de huid van Hugh Glass.
Leonardo di Caprio kruipt in de huid van Hugh Glass. Foto: Filmfoto

Di Caprio op jacht naar Oscar

The Revenant, de film die Leonardo di Caprio dan eindelijk zijn Oscar moet opleveren, doet deze week zijn intrede in Cinema Texel. Andere nieuwkomers zijn de Nederlandse thriller Sneekweek en The Finest Hours 3D.

The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy). Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

Sneekweek is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten (drie meiden, drie jongens) die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld?