Stormloop op

Buitentoernooi

De Texel Halve Marathon was binnen de drie minuten volgeboekt, maar gelijktijdig stroomden bij Tevoko de aanmeldingen binnen voor het Buitentoernooi.

In 24 uur tijd meldden 140 teams zich aan voor het jaarlijkse volleybalevenement op het Vierkante Stuk in de Dennen. 'Het is altijd weer spannend om te ervaren hoeveel deelnemers zich aanmelden'', vertelt André van der Vliet van de organisatie. Helemaal volgeboekt is het Buitentoernooi nog niet, er is nog plaats voor een aantal teams. In het weekend van 4 en 5 juni wordt de 45ste editie van het Buitentoernooi gehouden.


Laatste bosloop

crossseizoen

In de Dennen wordt zondag 7 februari de achtste loop van het boscrossseizoen gehouden.

De organiserende Atletiek Vereniging Texel heeft een mooi rondje uitgezet van 2935 meter, dat één, twee of drie keer gelopen kan worden. De start is aan de Rozendijk onder aan de Fonteinsnol. Inschrijven kan bij Appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg vanaf 10.15 uur. Voor de kinderen t/m 12 jaar is er een ronde gemaakt van 1000 meter. Voor de D-jeugd is er een ronde van 1700 meter. Zondag is de laatste cross en je moet er vijf meegedaan hebben om in het klassement te komen. De jeugd start om 11.00 uur. De prijsuitreiking van het klassement van de jeugd is direct na crossloop van de senioren in het restaurant van Bos en Duin. De senioren starten om 11.20 uur.


Tangoles bij Paal 21

Strandpaviljoen Paal 21 opent het nieuwe seizoen zaterdag 6 februari met een tangoles. Het begint vanaf 20.30 uur.

Het paviljoen is een maand dicht geweest en wilde bij de opening wat leuks organiseren. '`Na een maandje rust hebben we weer allemaal heel veel zin om er tegen aan te gaan en zo ontstond het idee om er bij de heropening wat feestelijks van te maken'´, vertelt Jellie Monsma van paal 21. Na het diner om 20.30 uur is er een Tango Les die wordt verzorgd door Klaas de Jong en Mimi Eelman. Iedereen kan meedoen. En er is live muziek met medewerking van Trio Tangata. Vooraf eten kan ook. Reserveren is dan wel handig.