Iris Deppe op bezoek in de bibliotheek
Iris Deppe op bezoek in de bibliotheek Foto: Bibliotheek Texel

Iris Deppe bezoekt kleuterklas

In het kader van de Nationale Voorleesdagen kwamen de kleuters van de Fontein in de bibliotheek voor een zogenaamd verwenbezoek. Het Prentenboek van het Jaar is 'We hebben er een geitje bij' geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door (oud) Texelse Iris Deppe. Dat boek werd voorgelezen met behulp van een vertelkastje.

Als verrassing was Iris zelf ook bij het verwenbezoek aanwezig. Ze woont in Kopenhagen, maar was voor de promotie van haar prentenboek in Nederland en voor familiebezoek op Texel. Iris tekende op een groot vel papier een aantal dieren uit haar boek, de kinderen mochten raden welk dier het was. Het verhaal gaat over de geboorte van een geitje op de kinderboerderij. Daarom werden de kinderen tot besluit getrakteerd op beschuit met muisjes. Een en al verwennerij dus tijdens de voorleesdagen in de bibliotheek.

"We hebben er een geitje bij!" draait om het schattige jongetje Mik, die voor het eerst een kinderboerderij bezoekt. Aangekomen bij de kinderboerderij ziet hij een koe die hem blij vertelt dat er een geitje is geboren. Daarna laten achtereenvolgens het paard, de scharrelkip, het konijn, het varken en het biggetje horen hoe blij ze zijn met de nieuwe bewoner. Dan leidt de boer Mik naar de stal waar het geitje ligt te slapen bij zijn moeder. Daar bewondert Mik, samen met alle dieren die zijn meegelopen, het babygeitje.