Kinderen staan in de rij voor het limbodansen.
Kinderen staan in de rij voor het limbodansen. Foto: Job Schepers

Texel niet langer carnavalsvrij

Zuidelijk taferelen zijn het nog niet, maar helemaal carnavalsvrij is Texel toch ook niet. In jongerencentrum Time Out in Den Burg organiseerde de Jeugdclub van De Koog vrijdag een eigen carnavalsfeest dat naast Kogers ook jeugd van Den Burg trok.

Rond de dertig kinderen kwamen af op het evenement. Onvervalste carnavalsklassiekers schalden door de boxen terwijl de kinderen in polonaise door het thuishonk van Young4Ever stampten. De sfeer zat er lekker in. Kinderen die geen zin hadden in het gedans, vermaakten zich relaxend op de banken en in de computerhoek. Iedereen kwam echter in beweging toen onder de bezielende leiding van Isabella van Boven het limbodansen gestart werd. Zelfs de journalist ter plaatste ontkwam niet aan een slangendans onder de laag hangende stok. De verkleedde kinderen in combinatie met de versieringen maakten Time Out een vrolijk decor.

Bij Young4Ever kijken ze tevreden terug op het feest "We hadden de jeugdclub uitgenodigd het hier te vieren. Zo konden ze direct kennismaken met Time Out. We hopen dat meer jongeren die een leuke activiteit willen houden dat hier komen doen. Ze kunnen altijd contact met ons opnemen", vertelt Dries de Winter van Young 4 ever.