ZDH laat koppositie liggen

Het is ZDH niet gelukt om de koppositie te pakken in de vijfde klasse. Vorige week werd koploper Wieringerwaard nog van de mat gespeeld, maar tegen Sint Boys ging het al snel mis op het zware veld. De thuisploeg groef zich in, ontregelde het spel van de Zwaluwen met veel (kleine) overtredingen en loerde op de counter. Binnen het kwartier leverde zo'n snelle tegenstoot de 1-0 op en vanaf dat moment liep ZDH achter de feiten aan. Ondanks veel inzet en de nodige kansen kreeg ZDH het niet voor elkaar om op gelijke hoogte te komen. Pas als Sint Boys weer had gescoord, lukte het de Hoornders wel. Gevolg was een zure 3-2 nederlaag.

Vanwege droeve familieomstandigheden ontbrak Kenny Witte. Zijn plek links op het middenveld werd ingenomen door Mike de Bruijn. ZDH startte fel, maar het bleek lastig voetballen op het zware veld. De goed leidende scheidsrechter De Bruyne hield het kort en moest veel zijn fluitje gebruiken. Na twaalf minuten was er slordig balverlies en werd de rechtsbuiten met een steekpass bereikt. De Bruijn kon de bal net niet onderscheppen met een sliding en ook doelman Daniël Bakker lukte het niet meer om erger te voorkomen: 1-0. In het vervolg was ZDH de ploeg die voetballend tot kansen probeerde te komen en de gastheren schoten de ballen veel weg. Het leek slechts een kwestie van tijd tot de 1-1 zou vallen. Na de pauze gingen de Zwaluwen verwoed op jacht naar de verdiende gelijkmaker. De thuisploeg bleef echter onverstoorbaar de linies gesloten houden en loeren op de counter. Echte grote kansen creëerde ZDH niet. Coach Boone ging met drie spitsen spelen en in de laatste tien minuten schoof ook rechtsback Hidde Struick toe naar de positie vlak achter spits Bomas. Niet veel later lag het achterin open bij ZDH en werd het 2-0. ZDH leek voor een schier onmogelijke opgave te staan, maar daar dacht Bomas anders over. Nog geen minuut later krulde de captain de bal uit een vrije trap fraai in de kruising: 2-1. Meteen vanaf de aftrap had Bomas een weergaloze actie op de achterlijn. Hij zag dat het druk was bij de eerste paal en legde terug op de inkomende De Graaf. De man van Amaliaweg probeerde de bal in de verre hoek te prikken, maar tot afgrijzen van heel ZDH ging de bal via de onderkant van de lat niet over de doellijn. Vlak voor tijd toen ZDH vol op de aanval speelde kreeg Sint Boys een hoekschop. Die kon niet goed weggewerkt en uit een lastige hoek schoot Nick Goudsblom de bal snoeihard in de korte hoek in de kruising. Bakker was kansloos op dit zondagschot. Ondanks deze nieuwe domper bleef ZDH volharden in aanvallen. Bij een corner ging de lange Bakker ook mee naar voren. De doelman kopte de bal op de lat en zag Jean-Pierre van de Biggelaar de bal oppikken en aan een onnavolgbare actie beginnen. Hij ging neer en tot verrassing van de meeste gaf De Bruyne een penalty. Dit buitenkansje werd benut door specialist Bomas: 3-2.