Leden SIGMA-team

slagen voor examen

De twaalf vrijwilligers van het Texelse SIGMA-team hebben zaterdag allemaal, met hoge scores een examen afgelegd waarbij ze hun vaardigheden in de praktijk moesten tonen.

Het SIGMA-team is een Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie dat bij calamiteiten en grote ongevallen op het eiland kan worden ingeschakeld om het personeel van de ambulance te ondersteunen.

De vrijwilligers die slaagden zijn Marijke Lionarons, Erik van der Spek, Margot Wolf, Marco Vlaming, Deborah Singer, Olivier Schilling, Tamara van der Vorst, Rien van der Wilde, Jeroen van Hattum, Jan Wiering, Britt Willekes en Henry Been. De laatste twee waren aspirant en zijn met het halen van het examen nu definitief lid van het SIGMA-team.

De SIGMA-leden moesten tijdens een 35 minuten durende test aan een 'gewonde' hulp verlenen, waarbij zelfstandig de vitale functies (vrije ademweg, ademhaling en bloedsomloop) moesten worden gecontroleerd. Verder moesten ze een verpleegkundige assisteren met diverse handelingen . Het SIGMA-team wordt getraind door Aart Slegh en Esther Rood van de ambulancedienst.