Vijfde winst Dorian in Miami

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft voor de vijfde keer in zijn loopbaan de wereldbeker in Miami gewonnen. Door goede resultaten gedurende de week, deerde zijn zevende plaats in de afsluitende medal race niet.

Op zijn website reageert de Olympisch kampioen gematigd tevreden. "Twee eentjes, een tweetje, vijf drietjes, een vier en een vijfje als laagste, dus dan staat een zeven in de medal race niet netjes. Maar ach, ben ik tevreden met mijn zege op de world cup in Miami? Jazeker. Heb ik van blijheid met een Nederlandse vlag tussen de badgasten hier over het strand gerend? Nope. Want zo blij ben ik nou ook weer niet. Het is bovendien de vijfde keer in mijn nog maar prille carrière dat ik 'm win, dus ga ik er niet raar over doen. En de Fransen, de olympische Pool en de Israëli's waren er niet eens. Maar van de rest, was ik dus de beste, yep. Ook van mijn vriend Aichen, die me op het WK nog versloeg. Nu had ik 'm in de smiezen." Toch zal het een opsteker zijn voor de Texelaar in aanloop naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro waar hij zijn titel verdedigt. Voordat het zover is, volgt van 20 tot 27 februari in Israël eerst nog het wereldkampioenschap. "Dat is wel echt een prijs. Ook al gaat het dit jaar eigenlijk allemaal om de Spelen in augustus, wereldkampioen willen we allemaal wel worden. In Eilat zal iedereen er dus zijn. Kiran (Badoe, trainingsmaatje van Dorian red.) en ik ook, we gaan er daar weer lekker tegenaan. Vol d'r op", besluit Dorian op lifeofdorian.com.


Dames komen tekort

De dames van Tevoko hebben opnieuw verloren. Afgelopen zaterdag reisden de dames van Tevoko af naar Haarlem om daar van Spaarnestad dames 3 een setje af te pakken. De dames vielen met hun neus in de boter, aangezien Spaarnestad groot feest vierde met haar 500 leden. Een grote bron van speelsters om uit te putten, daar waar Tevoko alle zeilen bij moet zetten om met genoeg speelsters ten tonele te verschijnen. Deze week heeft oud-gediende Gertha Wessels het team versterkt. Helaas konden de dames geen potten breken, maar de zichtbare stijgende lijn werd voortgezet. In de eerste, derde en vierde set bleven de dames lang bij door middel van een sterke service, goed verdedigingswerk en een harde aanval, maar met het einde van de set in zicht, zakte het niveau en werden de sets nipt verloren. Het verlies zorgt ervoor dat de dames nog altijd op de 11e plek staan en het uitzicht naar plek 10 steeds verder weg lijkt. Deze week moeten de dames tegen middenmoter Madjoe uit Enkhuizen.