Esmée Pieters en Lise Drijver, de producenten van de musical.
Esmée Pieters en Lise Drijver, de producenten van de musical. Foto:

Musical Assepoester

In het Eierlandsche Huis wordt zaterdag 20 en zondag 21 februari de musical Het meisje met 't glazen muiltje opgevoerd, gebaseerd op het sprookje Assepoester. De opbrengst gaat naar Save the Children.

De productie is in handen van scholieren Lise Drijver en Esmée Pieters, voor wie de uitvoering het sluitstuk is van hun profielwerkstuk. Met de musical willen ze geld ophalen voor de stichting Save the Children. Bezoekers van de profielwerstukavond op de OSG konden tijdens een presentatie door Esmée en Lise al kennis nemen van de musical. Daarin lieten ze onder meer een ''sneak peek'' zien van fraaie kostuums uit de voorstelling. Een presentatie die hen de eerste prijs in hun categorie opleverde.

''Musical is iets dat we allebei heel leuk vinden'', vertellen Esmée en Lise enthousiast. Eerder hadden ze allebei een rol in de musical Annie. ''Toen dachten we: dit kunnen we zelf ook.'' Een ambitieuze gedachte en zo werd het plan opgevat voor een eigen productie, de musical Het meisje met 't glazen muiltje, gebaseerd op het sprookje Assepoester.

Sinds augustus zijn ze bezig met de realisatie van deze musical. Lise,die veel affiniteit heeft met organiseren, doet vooral veel achter de schermen. Esmée, die verder wil in de musical en auditie wil doen voor de musicalopleiding, speelt de rol van Assepoester, best een grote rol. Ze steken er beiden veel tijd in. ''Voor het profielwerkstuk staat tachtig uur, ik denk dat we er beiden wel een veelvoud in steken'', vertellen ze. Een omvangrijke en uitdagende productie waarvoor ze bij menigeen te rade zijn gegaan en waarbij ze van verschillende kanten hulp krijgen. Mensen voor de visagie, licht en geluid, kostuums, choreografie en veel andere zaken, bij elkaar wel een stuk of tien mensen. En dan nog de acteurs. ''We hebben een cast van circa dertig acteur en actrices, in de leeftijd van 8 tot 23 jaar. Veel OSG'ers, leerlingen die ook hebben meegedaan aan de musical Annie.''

Via de Facebookpagina Het Meisje met 't glazen muiltje houden ze geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen. Ondermeer met de boodschap dat via de website Dream or Donate kunnen giften voor Save the Children worden overgemaakt. Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor kinderen in nood. Ze hebben ermee op markten gestaan en andere activiteiten ontplooid ter promotie en om geld in te zamelen. De kaartverkoop is afgelopen vrijdag van start gegaan. Kaartjes kosten €5,- en zijn te koop bij de VVV, het Eierlandsche Huis, Het Cafeetje en OSG De Hogeberg. Zaterdag 20 februari is de zaal open om 19.00 uur, de voorstelling begint om 19:30 uur. Zondag 21 februari is de zaal open om 14:30 uur, aanvang 15:00 uur.