Een beetje voorjaar

Zondagochtend. Na lekker uitgeslapen te hebben, sta ik op en schuif de gordijnen open. Ik kijk naar buiten en wat zie ik: een strakblauwe lucht, een heerlijk zonnetje en… een witte bedekking. Sneeuw! Aan de vlag in de vlaggenmast van onze overburen zie ik dat er maar een beetje wind staat. Mijns inziens perfect winterweer. Ik pak mijn schrijfblok en mijmer erop los.

In het oosten van het land was het al zover, maar nu moet ook ons eiland eraan geloven dat haar mooie landschap verstopt is onder een zachte, witte deken. Dit prachtige winterweer levert mooie plaatjes op. Wanneer we aan het eind van de ochtend op pad gaan, kijk ik onderweg naar onze prachtige, witte landschappen. Ook wanneer ik s'-middags aan de wandel ga, geniet ik volop en snuif ik de heerlijke, gezonde lucht diep in. De sneeuw is dan al grotendeels weggesmolten, maar dat maakt de wandeling er niet minder om.

Ik geniet van het warme zonnetje en de heerlijke kou. Na de wandeling doe ik me tegoed aan een beker warme chocolademelk met slagroom. Zo hoort het volgens mij te zijn. Een week later is de kou alweer uit ons land. Maar ten tijde van dit schrijven schijnt wederom het zonnetje volop en is de lucht prachtig. Evengoed een heerlijke dag om naar buiten te gaan, wat ik dan dus ook maar heb gedaan.

Na heerlijk op de fiets naar mijn werk te zijn geweest, ben ik s'-middags ruim een uur gaan wandelen. Heerlijk met de zon volop in m'n snoet en een gezonde, frisse wind. Zo, heb ik de dagelijkse vitaminen en beweging ook weer te pakken.

Deze keer na afloop geen warme chocolademelk met slagroom, maar gewoon een glas water en een appel; lekker gezond. Van mij mag dit weer wel een tijdje blijven. Zon, warmte en langer licht zijn een teken dat het voorjaar er weer aan komt. Het voorjaar is volgens mij het seizoen waar de meeste mensen van genieten.

Alles komt dan weer volop tot leven: knoppen komen uit, vogels fluiten, dieren worden geboren... Voor we het weten springen de lammetjes alweer vrolijk over De Hoge Berg. Ook ik vind het een heerlijk seizoen. Ik word al blij bij het vooruitzicht. Lekker weer in de tuin rommelen. Terrastafel en –stoelen in elkaar zetten (of een nieuw set aanschaffen…), kleurtje opdoen...

Ja hoor, ik heb er wel weer zin in. Dus wat mij betreft, laat die lente maar komen…

Tineke Stiehl – Timmer