Wat ik zeggen wou

OSG (2)

Helaas was ik door omstandigheden niet in de gelegenheid om de brief waarin het personeel van de OSG zijn zorgen uit over de voorgenomen fusie met Scholen aan Zee te ondertekenen. Ik zou dat echter graag en met volle overtuiging gedaan hebben. Ook ik ben van mening dat onze school bij een fusie met Scholen aan Zee meer te verliezen dan te winnen heeft.

Van een zekere afstand heb ik moeten ervaren dat onder leiding van het management van Scholen aan Zee de gemoedelijke en open sfeer die de school, in mijn beleving, kenmerkte veranderde in een van achterdocht en wantrouwen. Natuurlijk is het zo dat de grote uitdagingen waarvoor de OSG zich geplaatst ziet onrust met zich meebrengt, maar de wijze waarop het technocratische team van Scholen aan Zee dit varkentje meende te moeten wassen stond mijlenver af van de wijze waarop wij op deze school met elkaar om wensen te gaan.

Wat dat betreft is de aanstelling van Mevr. Engbrenghof een grote stap in de juiste richting. Eindelijk het gevoel weer met iemand te maken te hebben die verder kijkt dan haar spreadsheet lang is. Die deze school niet ziet als een treetje in de volgende carrièremove. Mijn vraag is echter of de mensen die de besluiten moeten nemen de grootsheid zullen kunnen opbrengen om op hun schreden terug te keren. Om de publieke zaak werkelijk te dienen en verder te kijken dan de volgende verkiezingen.

Ik roep derhalve de nieuwe B., maar vooral de W. en uiteraard de raad op om goed en onbevooroordeeld te luisteren naar het personeel van de OSG. Niet alleen in het belang van de school, maar van het hele eiland.

Jacques Deppe,

leraar Engels OSG


Ramen ingegooid

De politie heeft zondagavond in Oudeschild een 38-jarige vrouw uit Middenmeer aangehouden in verband met vernieling en bedreiging. De vrouw had bij een woning aan de De Houtmanstraat ramen ingegooid. Aanleiding was volgens de politie ruzie in de relationele sfeer. Volgens een woordvoerder kon de vrouw snel worden aangehouden en ging ze als verdachte mee naar het bureau. Na verhoor werd ze op vrije voeten gesteld. Justitie bekijkt of het nog tot verdere vervolging van de vrouw moet komen.