Dwergschnauzer Sam.
Dwergschnauzer Sam. Foto: Digitaalfoto

Goud voor dwergschnauzer Sam

Sam Hauke-Fleur van de Tulpashoeve, de dwergschnauzer van Dolly de Wit uit De Koog, is zondag op de International Dogshow Eindhoven Nederland Kampioen geworden.

Het was sowieso een topdag voor Sam en zijn baasje. De dwergschnauzer werd eerste in de open klasse, eerste van alle reuen (BOS, Best of Sex) en eerste van het ras (BOB, Best of Breed). Er deden 10 zwarte dwergschnauzers mee. De keurmeester kwam superlatieven tekort om de 27 maanden oude Sam te beschrijven: zeer fraaie, jonge reu; mooi vierkant parallel hoofd; mooi geplaatst oog; goede neus; mooie baard; typisch oor; benen goed gehoekt ten opzichte van het lichaam (voor en achter); harde vacht; gaat met veel temperament zonder de benen hoog op te gooien en heerlijk eigenwijs gedrag.

De titel Nederlands Kampioen wordt toegekend door de Raad van Beheer. Nu de status van Nederlands Kampioen is behaald, gaan Sam en zijn baas zich richten op het internationale podium. Eerste doel is een buitenlandse show in Belgiƫ, verder staan Duitsland en Denemarken op de agenda.